Volvo V70 2.4 170pk Edition II (2004)
| Uitvoering | V70 2.4 170pk Edition II |
| Versnellingen | 5, Automaat |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 28.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Volvo V70 is gewoonweg een heerlijke auto. Geen strepentrekker maar erg comfortabel. De motor heeft ruim voldoende pk’s (170) om ook op de Duitse autobahn goed mee te komen. De stabiliteit bij hoge snelheden is beter dan bij mijn vorige auto (VW Golf V5). Ook de automatische versnellingsbak is een zaligheid. Eveneens moet ik me voor het eerst geen zorgen meer te maken of alle bagage mee kan. De koffers en tassen voor drie volwassenen verdwenen eenvoudig in de laadruimte en de bagagehoes kon er ook nog overheen worden getrokken. Super!
De airco software is door de dealer ge-upgrade omdat het lang duurde voordat het lekker koel werd in de auto bij een graadje of 30. De werking is hierdoor inderdaad verbeterd.
Ik had in het begin veel problemen met mijn Nokia handsfree installatie. Deze was in eerste instantie gemonteerd links naast de radio (in het wat vreemde gat in het dashboard). Dit is optisch wel de mooiste plek voor de GSM, maar het gaf wel erg veel storing via de radio. Ieder gesprek ging gepaard met veel gezoem en getik over de luidsprekers. De dealer heeft nu de houder van de GSM verplaatst naar een plek tussen de luchtopening en het instrumentenpaneel (meer op ooghoogte) met als resultaat een perfecte werking van de handsfree installatie.
Overigens zijn al deze problemen onder garantie verholpen. Deze service die ik bij de Volvo dealer kreeg is voorbeeldig.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Een youngtimer voor €10.000: weer zo'n geijkte Volvo of Duitser of toch wat anders?

Praktijkervaring Volvo V70 (2000 – 2008): de populaire pakezel

Klokje rond Volvo V70 Bi-Fuel

Volvo V70 2.4D Edition II (2006)