Volvo V40 1.9 TD Europa (1998)

Volvo V40 1.9 TD Europa (1998)

UitvoeringV40 1.9 TD Europa
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2006

Sinds mijn eerste stage bij een Volvo Garage ben ik al verliefd op dit model Volvo. "Als ik ooit een station koop wordt her er zoeen!" dacht ik vaak.

Nog steeds vind ik de V40 een tijdloos model en samen met de nieuwe Audi stations vind ik het nog steeds een van de meest geslaagde station modellen op de Nederlandse wegen. enne.... Made in Holland he!

Nadat de versnellingsbak van mijn Volvo360 was "uitgeschakeld" en de Fiat Tipo die ik daarna reed me absoluut niets deed ben ik gaan kijken naar een wagen met iets meer klasse.

Omdat de dieselprijsen toendertijd nog verre van astronimisch waren, wij met de auto op vakantie wilden en familie aan de andere kant van het land hebben besloten we te gaan kijken voor een mooie Volvo V40 Diesel.

De eerste indruk van de auto zelf was fantastisch, hoewel sommige vinden dat het interrieur saai en grijs is vind ik het heerlijk rustig en goed afgewerkt. Veel mooier dan bijvoorbeeld de Peugeot 206 die ik een tijdje gereden had, en duidelijker dan de vage draaiknop van de BMW 530i van de baas.

De stoelen zitten fantastich en alle knopjes, metertjes, klepjes, wieltjes, bakjes, vakjes en zelfs verlichte spiegeltjes zitten precies waar je ze verwacht. Voor de bestuurdersstoel zit zelfs een wiel waarmee je van binnenuit de stand van de voorwielen kunt bedienen.

De V40 heeft wel een paar chronische problemen met klepjes en haakjes die gewoon slecht geproduceerd zijn zoals het afvalbakje voor de achterpassagiers en het bevestigingshaakje van het bagage rolluik. gelukkig zit ik tijdens het rijden weinig achterin en het haakje van het rolluik blijft wonderbaarlijk goed zitten met secondenlijm.

Over de rij eigenschappen ben ik helaas minder tevreden,

De motor is zeer luidruchtig en is eigenlijk een tikkeltje te licht voor een auto met dit gewicht. (90pk) Het starten gaat moeizaam en je moet deze pas starten als je het relais van de gloeistiften hoort uitslaan, en niet wanneer het lampje uitgaat. Hiermee voorkom je dat je 's morgens de straat uitrijdt een grote blauwe rookwolk achterlatend.

Als de motor eenmaal warm is, is het motorgeluid acceptabel en kan je heerlijk met 110KMp/u naar Zuid Frankrijk cruisen. van "even" een vrachtwagen inhalen is helaas geen sprake, je moet goed wat weg vrijhebben op de rechterbaan zodat je niemand in de weg rijdt. Bergopwaards met vouwwagen in Frankrijk is out of the question, dan mag je terug naar 4000 toeren in zijn drie. (Neem oordopjes mee...)

Verder is de motor op zijn beperking aan spierkracht na in orde. De onderkant is altijd lekker nat, maarja het blijft een Renault motor.

Snelwegcruisen gaat goed, de auto spoort als een trein en laat zich gemakkelijk rijden.

Bij snelle bochten kantelt de koets als een reliant robin, rustigaan doen dus.

Verder is het een prettig cruisemobiel voor de lange snelwegritten.

-Wat slijtagegevoelige onderzelen zoals fuseekogels en een kruiskoppeling.
-Een versleten gedempte krukaspoelie wat een vreselijk piepend geluid veroorzaakte
-Cylinderkop krom na 220.000 KM (gebeurt veel)
-Spanrollen vervangen

2,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens