Volvo S40 1.8 Bi-Fuel Europa (2002)

Volvo S40

UitvoeringS40 1.8 Bi-Fuel Europa
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2010

207SW versus s40

Na een aantal jaar lease-auto (207SW) toch maar weer een wat oudere Volvo. De oude 740 is net de deur uit na ongeveer 300.000kms en door mijn vrouw ingeruild voor een leuke Panda uit 2004 (oude vierkante model).

Mijn werkgever heeft s40 naar de 300.000 gereden voordat ik de auto overnam. Op gas, goed onderhouden en netjes. Wat kan er mis gaan?

De eerste ritten naar het Zuiden met gezin verliepen goed. Veel meer reisauto gevoel dan de 207SW (die ik als gezinsauto weer veel beter vindt, ruimer en praktisch). Stiller ook als péage cruiser dan de 207 en een wat weker rijgedrag, wat ik weer prettig vindt. De 207 is toch rijtechnisch stukken beter en dynamischer.

De auto valt niet op en is toch mooi, zwart in een sportieve uitvoering en weer niet overdreven. De laatste 30.000 kms verlopen probleemloos tot ik in de straat een flink oliespoor zie.. Toch overleden? Blijkt aandrijfhoesje aan versnellingsbak kant te zijn. Meteen een apk erbij met als enige aanmerking een stabilisatorastang vervangen. Al met al niet goedkoop maar met 330.000 kms een prima prestatie. Nog een jaartje aanzien dus!

7,5