Volvo 740 GLE 16V Estate (1990)
Uitvoering | 740 GLE 16V Estate |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Dit is mijn eerste auto. Al Volvo liefhebber van jongs af aan en enorm fan van de 700 serie. Deze 740 met rijke historie aangeschapt via de Volvo700vereniging, en heeft nooit op marktplaats oid gestaan. De auto is drie jaar terug op de sloop gekocht met een kapotte stuurbekrachtiging en zingende versnellingsbak. De auto in deze toestand ook overgekocht. Met de garantie dat de boel vervangen zou worden. Is ook gebeurd. Om de verkoper enigszins tegemoet te komen heb ik hem geholpen met het onderhoud. Een leerzaam traject.
Ondertussen is de auto al ruim een half jaar in mijn bezit en ik ben zeer tevreden. Het is fijn om de auto steeds beter te zien worden. Wat ooit een sloop auto was is nu weer een 100% goed functionerende auto.
Hij rijd geweldig en is goed ruim. Daarnaast met de elektrische ramen/buitenspiegels (tevens ook verwarmbaar), verwarmbare voorstoelen, cruise control, airco, buitentemperatuurmeter, carkit, abs en sperdifferentieel lekker luxe uitgerust. De 16v draait koud nogal rauw, maar eenmaal op temperatuur als een zonnetje. Meer dan voldoende power.
Op naar de 4 ton, deze wagen gaat voorlopig niet meer weg!