Volvo 440 GL 1.8i (1992)

Uitvoering440 GL 1.8i
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2002

Na een jaar

Ik heb de auto bij gelegenheid van een kennis gekocht op het moment dat ik net een sollicitatiegesprek had afgesproken in Zwitserland. Die baan heb ik gekregen en omdat het me teveel gedoe was heb ik de auto na een jaar verkocht - je mag daar een jaar in een auto met buitenlands -nederlands dus- rijden.

De auto is comfortabel, op zijn best op de snelweg of buiten de bebouwde kom. De koppeling vroeg enige gewenning maar op de auto is niets af te dingen, die volvo's rijden eigenlijk wel lekker. De stoelen zijn zeer prettig en de auto is lekker ruim. Helaas geen airco maar da's alleen een nadeel op de snelweg in de zomer. Opvallend aan de auto is de electrisch bedienbare rechterbuitenspiegel. Een doordacht detail want links kun je erbij zonder uit je stoel te komen, rechts niet. De motor is recht toe recht aan van renault en presteert voldoende - 90 pk voor 1000 kilo is genoeg. Verbruik 1:12, 1:13, ik heb zelfs een keer 1:16 gehaald. Heel netjes vind ik zelf. Hoewel de auto niet sportief is heb ik er toch veel plezier van gehad.

PROBLEMEN - geen. Er gaat wel eens wat stuk, ik moest nieuwe schokdempers hebben achter. Het is een goede auto om tweedehands te rijden want de onderdelen zijn niet duur. De lak (rood) was behoorlijk verweerd. Heb de auto een paar maal gepolijst wat de kleur goed ophaalde maar het mocht geen baat hebben, de lak was te zeer verweerd. Het slot aan de bestuurderszijde is een keer stuk gegaan, bleek vuil, vuil en nog meer vuil te zijn. Na een jaar heb ik de auto verkocht, mijn zwager heeft er nog twee jaar mee gereden en toen m'n moeder nog een half jaar tot de distributieriem knapte. Zonde eigenlijk want toen is de auto naar de sloop gegaan maar niemand van ons had er aan gedacht.

4,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens