Volvo 440 GL 64kW (1989) #2

autoreview

Volvo 440 GL 64kW (1989)

Signalement

Uitvoering440 GL 64kW
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1989
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf196.000 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

na een weekje rijden

 • 196.500 km

Met recht een semi klassieker te noemen deze 440 uit 89 !!
Deze 440 van 2e eigenaar (zoon 1e eigenaar) heeft samen met zijn vader de 440 wellicht iets teveel vertroeteld. Hij is gewoon bijna perfect en verkeert in topstaat. Oke een paar met de kwast bijgewerkte plekjes (netjes gedaan) en een scheurtje in een aandrijfashoesje is alles wat ik tot nu toe gevonden heb. Ik krijg dan ook veel complimenten over de staat van de wagen.

De vorige eigenaren hebben een hand geschreven dossier bijgehouden waarin alles maar dan ook werkelijk alles werd bijgehouden. van grote reparaties tot en met het verwisselen van het batterijtje van de afstanbediening van de alarm.

De vorige eigenaar nam dan ook met bijna tranen in zijn ogen afscheid. Hij had 3 volvo's op dat moment, 2x V40 (1 van zijn overleden vader) en 1 V40 T4 dit was "zijn" auto.

Een beetje wrang was dan na een paar dagen een mailtje van hem te lezen dat hij die avond ervoor een ongeluk had gehad met zijn T4 en deze total loss is (vermoedelijk), en dat hij de 440 iets te vroeg verkocht had.

Mijn 440 is wel al slachtoffer van een marter geworden. De 2e nacht heeft hij mijn 440 eens beter bekeken en zijn handtekening achter gelaten: een paar fikse halen uit de isolatiebekleding onder de motorkap, een luchtslang los en een paar keer geproefd aan de isolatie van de koelvloeistof slang. Gelukkig alleen tandafdrukken en zijn nagels dus na het schoonvegen van het blok en terugplaatsen van de slang weer kunnen rijden. Voor de zekerheid maar een anti marter apparaatje gekocht. (ultrasoon)
zodat deze of vrienden niet terug komen.

Tot nu toe dus méééér dan tevreden, ook over het verbruik tot nu toe > 1:12 en dit voor een wagen die het laatste jaar meer stil heeft gestaan dan gereden. Ook de semi oldtimer verzekering van nog geen €10,- zijn een prettige bijkomstigheid.(helaas na 2 weken een brief van de verzekering dat de semi oltimerverzekering geanuleerd was, zonder opgaaf van reden. Ds bijna 2 weken onverzekerd rond gereden....?!?!) De "normale" verzekering kost 11,-

Oja de Fiesta heb ik ook nog, deze wil ik voor de zonnige dagen en voor rondom het huis rijden gebruiken. Tenminste als ik er aan toe kom, de kids bevalt ie ook erg goed!!

Nog even over de 440, deze wagens hebben een ontzettend lage restwaarde is mij opgevallen. Ik heb deze voor €600,- gekocht en dat is gezien de staat van de wagen echt een koopje! geloof me op mijn zoektocht naar een 440 heb ik de nodige bekeken en die waren veel slechter (en duurder) dan deze.

nog steeds tevreden!

De Fiësta is al vrijsnel door m'n nichtje ingevlooid en inmiddels ook niet meer mijn auto maar de hare! Over de 440 kan ik kost zijn: nog steeds erg tevreden! Inmiddels een paar duizend km mee gereden en geen problemen.

Maar... het blijft voor mij eigenlijk toch een te kleine wagen. En zoon die DJ is, dus veel spullen vervoeren, en ikzelf doe veel klussen, dus eigenlijk is een station eerder noodzaak dan een wens. Helaas blijft het voorlopig nog bij en wens, want afscheid nemen van deze 440 is kort gezegd "dom". Een restwaarde heeft de 440 niet dus inruilen of verkopen loont zich niet.

Mijn zoon wil binnenkort gaan rijlessen dus wellicht dat hij dan deze wagen kan gaan rijden en ik tzt toch een ruimere station ga kopen.

Voorlopig dus lekker goedkoop blijven rijden in de 440.

total los.....

Tja en dan komt de dag van afscheid nemen.....in een parkeergarage bij het ziekenhuis voor de slagboom total los gereden aan de voorzijde! een dikke range rover sport reed voor mij naar de uitgang. Bij de slagboom was de chauffeur aan het hoddelen met zijn parkeerkaart en opeens zag ik zijn achteruitrij lampen aan gaan. Nog voordat ik kom reageren gaf hij gas en reed zo de voorzijde vd 440 in puin....hij was vergeten zijn kaartje te betalen en kwam daar bij de slagboom achter. Mij had hij niet gezien zei hij. Schade laten opnemen en jawel ruim 1500,- schade en dat met een dagwaarde van een goedkope fiets dan weet je het wel. Zelf op de sloop wat onderdelen gekocht zoals nieuw koplamp, gril etc en weer oogelijk gemaakt. Maar de lol is er dan vanaf. Uiteindelijk verkocht voor een leuk bedrag. En op zoek gegaan naar een ruime stationwagen.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens