Volvo 440 GL 1.8i (1992)
Uitvoering | 440 GL 1.8i |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Zoekende naar een Ford Sierra 2.0 liep ik tegen deze wel geproportioneerde Volvo 440 aan. De auto zag er uit alsof ie zo uit de showroom kwam. Mijn keus was direct gemaakt. Ik nam de auto mee voor E 2.200,-, en in de eerste week reed ik er zo"n 3.000 kilometer mee. Omdat het oog ook wat wil heb ik er 16 inch lichtmetalen velgen onder geplaatst.
De auto rijdt fantastisch comfortabel en lekker soepel. Alleen de versnellingsbak (Renault, evenals de motor) is wat hakerig. Doordat de auto zo comfortabel is afgeveerd, was hij echter ook erg windgevoelig. Om die reden heb ik hem wat strakker afgeveerd, waardoor hij nu erg strak op de weg ligt.
Hij is niet voorzien van stuurbekrachtiging, wat het rijplezier naar mijn mening bevordert, maar het inparkeren wel moeilijker maakt.
Het benzineverbuik viel mij 100% mee. 1:12,5 is waar ik het over het algemeen mee doe. Zo"n 750 km op de tank van 60L dus.
Over het algemeen een hele fijne, comfortabele auto met flink wat ruimte, zodat je er ook nog eens mee op vakantie kunt.
Problemen tot nu toe:
85.000km uitlaattussendemper (ratelend geluid)
90.000km 4 nieuwe schokbrekers + distributieriem
105.000km remschijven voor + wielremcylinder linksachter + handremkabel