Volkswagen Touran 2.0 TDI 136pk Highline (2004)

autoreview

Volkswagen Touran
Volkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen TouranVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieurVolkswagen Touran - interieur

Signalement

UitvoeringTouran 2.0 TDI 136pk Highline
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf54.500 km
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Prima uitrusting, met name op veiligheidsgebied. Veel ruimte. Uitstekende prestaties voor een auto met dieselmotor, terwijl het gebruik (ook op korte ritten) bijzonder laag is (6,5 liter/100 km), zeker gezien het hoge gewicht van de auto.

Goede wegligging, al zal voor sommige mensen het optionele ’sportonderstel’ aan de stugge kant zijn.

De sportstoelen zorgen voor een strakke zit. Nadeel is wel, dat het in-en uitstappen enigszins wordt bemoeilijkt door de opstaande randen: geen auto voor een koeriersdienst...

De gebruikte materialen zijn hoogwaardig en de afwerking staat op hoog niveau.

De auto is een uitstekende caravantrekker; ook bij een treingewicht van ca. 3500 kg sleurt hij de combinatie probleemloos over elke klim.

Het interieur is flexibel: voor elke belading is de juiste positie te verzinnen. Ruime opbergmogelijkheden.
Pas vanaf modeljaar 2005 is de rechter armsteun verstelbaar (zit nu te laag) en de bijrijdersstoel neerklapbaar.

Nadeel is dat een volwaardig reservewiel een optie is. De gewichtsbesparing weegt bij lange na niet op tegen het gepruts met een dichtingsmiddel en een compressor; als de band zwaar beschadigd is, redt je het daar ook niet meer mee. Dus altijd af-fabriek er bij bestellen: voor een redelijk bedrag krijg je er meteen een variabele laadvloer (met bergruimte voor kleine spulletjes) bij.

PROBLEMEN

De auto is voorzien van een Webasto koelwaterverwarming. Beneden een bepaalde temperatuur wordt het koelwater door een diesel-gestookte installatie sneller op temperatuur gebracht; deze rookt enorm, en behalve een modificatie heeft VW hier nog geen oplossing voor.

Daarnaast maakt de pompverstuivertechniek de auto weliswaar fel en zuinig, maar ook lawaaiig (althans voor de omgeving, binnen blijft het binnen de perken).

Ook is de diesel niet trillingsvrij: ook deze TDI resoneert bij flinke belasting bij een bepaald toerengebied. Vermoedelijk veroorzaakt door het 2-massavliegwiel; wordt nog hiervoor bij de dealer aangeboden.

Verder hebben slechte werkplaatsprestaties tot grote ergernis geleid:

Een trekhaak montage had fikse beschadigingen in het
interieur tot gevolg, vermoedelijk veroorzaakt bij het trekken van de constante stroomdraad.

Het opnieuw plaatsen van een (lekkend) vooruit hat totaal besmeurde bekleding tot gevolg.

Het simpel vervangen van een dashboardklepje, waarbij vermoedelijk een boutje in het dashboard was gevallen,m heeft het noodzakelijk gemaakt om 2 (!) keer het complete dashboard te demonteren.

Weliswaar allemaal garantie, de beschikking over een leenauto en uiteindelijk goed opgelost, maar 5 keer de auto een paar dagen kwijt, hoort niet bij de kwaliteitspretentie van VW.

Update:

De bovengenoemde problemen met Webasto -bijverwarming en resonantie zijn nog steeds niet opgelost. Zowel de dealer, als PON vinden dat dit bij de auto "hoort".
Dat werd er bij aanschaf niet bijverteld....
Ga maar eens naar een dealer, waarvan de review op deze site een stuk beter is dan degene waar ik ben geweest. Houding van de importeur is uitermate teleurstellend; misschien is het recente verkoopsucces naar de hoofd gestegen.
Wordt vervolgd.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens