Volkswagen Polo 1.9 SDI Comfortline (2000)

Uitvoering | Polo 1.9 SDI Comfortline |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Omdat ik elk weekend onder mijn vorige auto lag, en de vooruitzichten op vele betrouwbare km’s niet erg gunstig waren heb ik mn eerste auto maar de deur uit gedaan. Doordat ik best veel km’s rij toch voor een diesel gaan kijken.
Tja en dan... een Italiaan nooit meer... dan maar voor een Duitser gaan.
Uiteindelijk werd het een Volkswagen Polo 6n2 SDI, nog aardig prijzig maar door het vele speurwerk op de internet sites toch een mooi exemplaar kunnen vinden.
Het is een comfortline wat inhoudt dat je mistlampen voor, elektrische ramen plus spiegels (verwarmd) hebt. En de bestuurdersstoel en bijrijdersstoel in hoogte verstelbaar en je krijgt mooiere bekleding.
De SDI is geen snelheidsmonster maar ik kan toch goed meekomen in t verkeer, hij is zeer zuinig. Gemiddeld verbruik zo 1 op 18,5 en dan rij ik geen 120.
Nadat ik mn Polo een week in ’t bezit had meteen lichtmetalen velgen 15 inch, 195/45 dr ondergelegd. Met de Polo kun je lekker smijten, met de brede banden moet je met nat wegdek meer opletten dan bij de standaard bandjes maar als je dat eenmaal gewend bent brengt dat leuke momenten met zich mee!
Enige nadeel aan de SDI is dat hij wat meer geluid maakt, maar goed ik neem dit maar voor lief, aangezien ik bij de pomp wel weer lach!!
Ik heb mn Polo nu bijna een jaar in t bezit en de enige extra kostenpost is dat er een verstuivernaald kapot is gegaan. Verder is het een betrouwbare auto, start altijd en loopt nooit te kloten wat mn vorige elk weekend deed!!
Olieverbruik is een half litertje op de 10000km, verbruikt dus nagenoeg niks.
Sinds de aanschaf van mijn Polo ben ik helemaal gek geworden van Volkswagen, dus mijn volgende wordt zeker weer een VW!
Aangezien ik nog student ben moet dat helaas nog ff op zich wachtten, ach jah maar dan is de Golf 5 weer wat in prijs gezakt ;)
*** Update 4-2-06 > 204.000km ***
Na een tijdje niet meer op dit forum geweest te zijn leek het mij een goed idee om weer eens een update te doen.
Met de polo heb ik nu een kilometerstand bereikt van 204.000... en hij loopt nog steeds als een zonnetje! Ik denk dat dit komt door regelmatig onderhoud, om de 15.000km krijgt hij een beurtje: nieuwe olie / filters etc..
In de tussentijd heb ik nog wel een keer een storing gehad van de verstuivernaaldslagsensor...dit is verholpen door een reset van de computer (lang leve vagcom)!!!
Even iets voor de toekomst, hopelijk binnen 1 jaar:
Golf V 2.0 TDI Sportline rechtstreeks uit Deutschland halen...
* normale slijtage:
- schijven en remblokken
- einddemper vervangen
* verstuivernaald vervangen van een cilinder
*** Update 4-2-06 ***
- Geen problemen = gewoon duitse degelijkheid ;)