Volkswagen Polo 1.6 16V GTI (2000)

autoreview

Volkswagen Polo 1.6 16V GTI (2000)

Signalement

UitvoeringPolo 1.6 16V GTI
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf262.500 km
KM-stand laatst266.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste "lange" rit

 • 262.500 km

Na een weekje wachten kon ik mijn polo GTI eindelijk ophalen. Om een één of andere reden wou ik nog 1 jaar proberen in een oudere Volkswagen te overleven, en wat is dan beter dan een auto die je wat minder vaak over de weg zit rollen? De polo GTI stond bij mij bekend als veel auto voor niet al te gek veel geld. Vlot, vrij zuinig in verbruik en redelijk comfortabel. Ik heb een uitvoering met leren bekleding, schuifkanteldak, elektrische ramen en.. een trekhaak. Waarschijnlijk zal ik die niet gaan gebruiken, maar ik vind het wel handig voor als het toch nodig is. Je weet het maar nooit.

Mijn eerste rit stond al gepland: op naar Friesland. Ongeveer 200km heen en weer op een dag zag ik als een goeie test na de 3 proefritten die ik heb gemaakt. (Auto was van een bekende). De auto ligt stabiel op de weg en gaat zeer gemakkelijk mee met het verkeer. Wel begon het stuur te trillen, heel verbaasd was ik daar niet over aangezien de banden binnenkort wel vervangen zullen moeten worden. Het gemak waarmee ik zelfs in de 5e versnelling nog op kon trekken beviel me wel, en ik had dan ook geen moeite om auto's die graag in wouden halen nog even voor te zijn zonder ze af te snijden.

Hoe het met het onderhoud gaat zijn de komende tijd zal ik hier ook plaatsen. Tot nu is het verbruik zeer netjes als ik de meter moet geloven. Dik 300km verder en pas één streepje verder. Zo moet ik toch minstens de 1 op 16 gaan redden.

Benzine verbruik

 • 26.400 km

Klagen over het verbruik mag ik zeker niet. Over het algemeen tank ik gewoon euro 95 met af en toe een beetje 98 (want dat staat voorgeschreven schijnt) en de auto red eenvoudig 1:16.

Olieverbruik

 • 265.000 km

Helaas helaas, de GTI heeft last van het bekende olieverbruik probleem. Geen lekkage.. puur verbruik. Laatst een dikke liter moeten bijvullen na 2000km normaal rijden. Inmiddels wordt dat steeds wat minder.. nu slaat de twijfel in om te proberen het probleem op te zoeken en op te lossen. Wat te doen?

Onderhoud

 • 266.000 km

Om te kijken of het olieverbruik lag aan slechte olie heb ik de auto een kleine beurt gegeven en gevuld met Castrol 5w40. Alle filters vervangen inclusief oliefilter en het even aangeken..helaas, nog steeds te veel verbruik. Omdat het geld me nog niet op de rug groeit moet ik het even volhouden met bijvullen en heb ik een 5-1 olie stabilisator in de motor gedaan na het bijvullen.. nu is het verbruik in elk geval gehalveerd na een week rijden en bijhouden. Auto heeft ook nieuwe NGK bougies gekregen omdat er wat gestotter kwam tijdens het rijden. Nu is dat ook klaar..

Waar ik van baal is het feit dat de auto net in mijn bezit is en ik toch een beetje te veel werk eraan heb.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens