Volkswagen Polo 1300 S GT (1980)

Volkswagen Polo 1300 S GT (1980)

UitvoeringPolo 1300 S GT
Bouwjaar1980
Jaar van aanschaf2008

Sinds kort in mijn bezit,

Heuse Volkswagen Polo MK 1, 1300 cc 75pk GT. Helaas op Duits kenteken, dus geen originele Nederlander.

Motor/Rijeigenschappen:

Vlotte motor met fabrieksaf 75 PK, na 3 jaar stilstaan sloeg hij vrijwel gelijk aan :D (zoals het hoort bij een VW). Rijden doet hij dus wel, alleen over de eigenschappen hiervan valt nog weinig te zeggen gezien ik slechts 500 meter met de auto heb gereden. Enkele kabels zijn uitgedroogd en nieuwe vloeistoffen zouden ook geen overbodige luxe zijn ;)..

Wat er wel en niet bevalt:

Wat me (nog) niet bevalt is dat de lak er bijna af valt, het interieur niet meer origineel is, het GT logo achterop ontbreekt, er delen aan de zijkant zijn ingelast, de bumper scheef hangt en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.. ;)

Wat me wel bevalt is dat het een zeldzame type 1 GT versie betreft, die nog vrij origineel is (motor + velgen, dashboard, hemeltje) ook leuk dat er een oldskool radio in zit die het ook nog doet!, de motor nog draait, dat het een VW is en natuurlijk het belangrijkste, dat het mijn bezit is.

Kortom: Leuk project voor van de zomer...

Problemen tot nu toe:

De bedoeling is om deze auto weer in origineelstaat te krijgen, het probleem hierbij is echter dat er weinig informatie (of onderdelen) te vinden zijn over dit model, ben nog op zoek naar een onderlip, voorschermen, etc. etc.

Alle tips of informatie is dus welkom!!

4,5

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens