Volkswagen Polo 1.2 12V 65pk (2003)

Volkswagen Polo 1.2 12V 65pk (2003)

UitvoeringPolo 1.2 12V 65pk
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Review

Deze auto aangeschaft als 2e auto voor mijn vriendin. Gekocht bij de VW dealer Mossel in Tilburg. Afgeleverd met een grote onderhoudsbeurt.
Het betreft de 1.2 12V 3 cilinder met 65pk. Vind deze motor toch nog redelijk vlot voor zijn 65 pk. Verder is het de basis uitvoering aangevuld met een elektrisch pakket bestaande uit elektrische ramen voor en elektrisch verstelbare en verwarmde spiegels.
oktober 2008 hield de motor in. VW dealer gebeld en die kwam langs op het werk. Bobine vervangen. We hoefde alleen de bobine te betalen en montage was gratis. Goede service dus.
In augustus 2009 een grote beurt en APK gehad, kosten ruim 800 euro, wat ik behoorlijk aan de prijs vind voor zo'n auto. Begin november 2009 hield de motor in en brandde het motorlampje. Na uitlezen bij de garage bleek dat de spanner van de distributieketting vervangen moest worden. Kosten 502 euro totaal. Dit is uitgevoerd bij een VW specialist.
Verder zijn de achterbanden aan vervanging toe.

Ingeruild

Na 14 jaar in ons bezit te zijn geweest hebben we besloten om de auto in te ruilen op een mini cooper clubman.
Terugkijkend op de 14 jaar is afgezien wat dingetjes in het begin de auto zeer betrouwbaar gebleken. Buiten de standaard slijtage dingen als banden, remblokken en een draagarm heeft deze auto ons verder nooit in de steek gelaten. Was altijd starten en lopen.

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo