Volkswagen Passat Variant 2.0 (2001)

Volkswagen Passat Variant
Volkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat VariantVolkswagen Passat - interieurVolkswagen Passat - interieur

UitvoeringPassat Variant 2.0
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Keuze voor de Passat is gemaakt vanwegen zijn ruimte. Vooral achterin met 2 tieners met voldoende beenruimte. Als bijkomend voordeel een grote kofferbak. Geen ruimte auto gekozen omdat er toch relatief veel alleen in word gereden en het overhellen van de ’hoge’ auto"s niet erg beviel.
Had verwacht dat dit een uitgewerkt model zou zijn waar alle kinderziektes uit zijn.

Ben over weggedrag/gebruik etc. heel tevreden. En zou deze auto zo weer kopen als ik bijgevoegde problemen niet had gehad.
De afneembare trekhaak vind ik een onding om te verwijderen. Ik laat hem er altijd opzitten en had dus beter een vaste kunnen nemen.

Voor een auto van deze prijs klasse vind ik dat ik relatief veel problemen heb:

- lekkende koelvloeistofslang (na 25.000 Km)
- regenwater komt door de ontluchting naar binnen. Er zaten bladeren tussen de rubbers en kreeg het advies om niet meer onder bomen te parkeren!!
- Olie verbruik (1 liter /5000 Km) Dite begon na 10.000 Km. Na jaren Mitsubishi,Toyota,Peugeot en Audi gereden te hebben met relatief "oude" motoren valt dit erg tegen. Garage vind dit heel normaal. (ik niet)
- richtingwijzer uitgevallen (kapotte zekering)
- Service slecht van de dealer (moet 3 a 4 keer bellen om een afspraak te maken en zie er als een berg tegenop als ik voor een beurt moet) Dealer heeft een mentaliteit van ze komen toch.
- verder normale dingen als banden, remblokjes, ruitenwissers etc.

Denk dat ik geen VW meer neem alleen vanwege dealer en problemen. Bij mij in de buurt (100 km radius) heeft een dealer het monopolie.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee