Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 90pk GL (1994)
| Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 90pk GL |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1994 |
| Jaar van aanschaf | 2001 |
| KM-stand bij aanschaf | 225.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
De Passat werd aangeschaft i.v.m. de hoge km stand van mijn vorige auto, de Primera (1991, ingeruild in 2001 bij 401.000 km. !!! ) De reden was in eerste instantie dat het een stationcar was en op diesel reed. Na 7 jaar lpg wilde ik wel eens diesel proberen. En met een groeiend gezin met toen nog 2 grote honden was en is de Passat station een zeer ruime en tot dusver zeer betrouwbare keus gebleken. Ook het feit dat hij te koop stond bij ’mijn eigen’ garagebedrijf was voor mij van doorslaggevende betekenis. Eigenlijk bevalt alles aan de auto behalve de wegligging. Deze is nl. in vergelijking met mijn Primera niet meer dan redelijk te noemen. Verder is het echter een ideale gezins/vakantieauto waarmee je zo dik 1100 km op een tank diesel kunt rijden.
De sensor v/h abs systeem is twee keer vervangen, (de kosten waren zeer bescheiden), en is de rechterkoplampunit vervangen omdat er zich een steentje door had geboord. Ook zijn de elementen die de achterklep open moeten houden vervangen (door exemlaren van een sloopauto).
Update mei 2008 :
Inmiddels staat er 396000 km op de klok, dus weer op naar de 4 ton.
De dynamo en waterpomp zijn inmiddels ook vervangen.
Het verbruik ligt nog altijd rond 1 : 19
PRIVATE LEASE Volkswagen Passat

Deze brute Xiaomi YU7 GT is al in Europa!

Olieprijzen kelderen, maar daling aan pomp gaat in kleine stapjes

‘Al in 2028 Opel-EV met Leapmotor-techniek’

Een Maybach is eigenlijk maar €36.000 duurder dan een reguliere S-klasse