Volkswagen Passat Variant 2.0 CL (1996)

Uitvoering | Passat Variant 2.0 CL |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Het is een heerlijke auto om te rijden. Op de snelweg gedraagt hij zich rustig en stabiel en het is makkelijk om relaxed vele kilometers achtereen te rijden. Ook bij regen en erg nat wegdek blijft het gevoel dat je met 4 benen stevig op de grond staat.
Maar ook in de stad is het een uitstekende auto. Het stuur stuurt wat stug / stroef en dat betekent in het stadsverkeer een ietsje harder werken dan in sommige andere auto’s.
De ruimte binnen is ideaal: de bestuurder en bijrijder hebben maximaal ruimte terwijl er dan ook achterin nog zeer veel beenruimte is. Daarnaast is er dan nog steeds de royale bergruimte achterin. De stoelen zijn groot en zitten goed, zijn goed verstelbaar. De verhoudingen voor been- en armlengte kloppen niet helemaal naar mijn idee. (Of mijn armen zijn te gestrekt, of ik moet mijn knieen te veel buigen.) Sommige handels zijn wat typisch en onhandig te bedienen, maar daar heb ik mee leren leven.
U leest het: ik ben zeer tevreden over ruimte en comfort van deze auto.
Toch voor een dergelijke auto vrij veel grotere en kleinere reparaties gehad. Mijn verwachtingen waren hoger.
- Bij aanschaf (en dus toen al bekend) was er iets mis met de wiellagers van het rechter voorwiel. (Volgens deskundigen geen probleem om mee door te rijden, dus nog niet laten repareren.)
- Problemen met de LPG installatie, bleek uiteindelijk een probleem in een kabelboom te zijn. (Niet te wijten aan VW.)
- Radiateur moeten vervangen, want in zeer slechte staat. Hoe dat kan is me een raadsel. Wellicht mishandeld door de vorige eigenaar/garage?
- Problemen met een elektrisch kastje voor de controle van het (groot/dim) licht
- Contactslot stuk en laten vervangen. Origineel niet meer leverbaar en dus zit ik nu met 2 sleutels: voor contactslot en voor deuren.
(En nog iets wat ik helaas al weer vergeten ben. Als ik daar weer achter ben, pas ik deze tekst nog aan.)
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort5
- Kosten3

Russische GAZ klaagt Volkswagen aan om contractbreuk

Zeg het maar: Volkswagen ID2 of Renault 5?

Nieuwe Volkswagen Passat Variant betrapt

Volkswagen-CEO: ‘band met Ford wordt groter’