Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline (2001)
Uitvoering | Passat Variant 1.9 TDI 100pk Comfortline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na mijn vorige goede ervaringen met de VW Passat heb ik me laten verleiden tot de koop van een tweede. Zie myreview passat ’99 1.9TDI 90pk 4drs.
Nu heb ik een zwarte variant in comfortline uitvoering van november 2001. Fraai lichtmetaal en chromen dakreling. Chique auto om te zien. Toch weer comfortabeler dan de vorige. Met name de stoelen zijn veel beter. Afgelopen week de auto helemaal laten nakijken of ik misschien onder garantie nog iets kon laten maken. Helemaal niets gevonden! En het is echt een goede garage. Hopelijk kan ik de komende twee-drie jaar ongestoord rijden.
De auto is iets zwaarder dan de vorige, maar de motor is ook pittiger, vooral het hogere koppel is te waarderen.
Geen, oh ja toch... nieuw ruitenwisserblad op de achterruit!
29/07/2006
Onder garantie de schijven en blokken voor laten vervangen. Ook de airco laten schoonmaken, stonk teveel naar gebruikte sportschoenen als je hem aanzette.
Verder zal nog net de homokineet li. voor vervangen worden onder garantie. Ratelt vrolijk als ik naar links stuur en gas geef. Heb ik met mijn vorige Passat nooit gehad. Zal wel door de vorige eigenaar komen.
Verder nog zeer tevreden over de auto. Net twee weken naar Noord-Italie geweest. Geen centje pijn.
2/11/2006
Weer heel wat prettige kilometers verder. Ben wel bang dat de rechter homokineet ook al wat begint te slijten. In sommige bochten naar recht, met wat gas erop, hoor je hem in de verte al wat ratelen. Ben wel benieuwd of andere mensen dit ook vaker hebben gezien bij Passats, of dat het meer met de vorige eigenaar te maken heeft. Verder nog een nieuw antenne sprietje en deze maand een kleine beurt en vier nieuwe winterbanden. Vredestein Snowtrac 2. Altijd weer even wennen met gewone wieldoppen ipv licht metaal. In ieder geval weer klaar voor de winter(sport). Oh ja, ook nog een bagage/hondenrek via marktplaats gekocht. Veilig en ik vind ze ook wel leuk om te zien.
15/02/2007
Tijdens de wintersport veel plezier gehad van de Snowtracs, veel grip in de sneeuw. Met vier man comfortabel op en neer naar Oostenrijk. De auto lijkt voor dit soort ritten gemaakt. Ook start deze Passat veel beter in de koude dan mijn vorige.
Komende maand moet de auto voor de APK, laat ik maar weer meteen de zomerbanden monteren, want winter in Nederland zal wel niet meer gebeuren. De rechter homokineet moet ik ook echt laten vervangen.
Verder overweeg ik de auto te laten chiptunen. De 130pk lonkt en vooral het hoger koppel. Ik ben benieuwd naar ervaringen van andere Passat rijders tav dit onderwerp.
Verder valt me op dat de twee afwateringstrips op het dak bij temperatuurwisselingen aan de voor en achterkant soms los komen. Ze zijn gemakkelijk weer terug te duwen, maar het maakt toch een wat mindere indruk. Is dit ook een bekend variant-probleem?
8-3-7
Gisteren een grote beurt gedaan en nieuwe homokineet rechts laten plaatsen. De ratel is nu verleden tijd en de auto kan er weer even tegenaan. Totale kosten 538 euro voor dus de grote beurt, APK, roetmeting en homokineet. De homokineet alleen is 250 euro.
Al met al een redelijk bedrag voor de gedane arbeid. Toch ook maar de zomerbanden weer laten monteren, kost bij een grote beurt geen geld en ze worden toch opnieuw gebalanceerd. LM-velgen, dus dat ziet er weer piekfijn uit.
Voor mensen uit de buurt van Eindhoven kan ik Garage Veltman van harte aanbevelen. Iemand met hart voor de zaak en heeft nog nooit iets onnodigs vervangen. Schappelijk uurtarief.
************************************************************************************
21/3/2007
De twee foto’s zijn wat ouder, wel kun je zien dat ik chrome dakreling en LM-velgen heb toegevoegd. LM-velgen komen van mijn oude Passat, zie die review.
Maandag de auto laten Chiptunen! Dat scheelt een boel zeg, compleet andere auto. Hangt veel beter aan het gas, pakt beter op vanuit lage toeren. Het overtreft mijn verwachtingen eerlijk gezegd. Ik rijd wel de auto eerst goed warm en vraag niet continue vol vermogen, deed ik al niet, maar wil de boel graag heel houden. Wil nog twee jaar met de auto doen en dat zou toch moeten kunnen.
10/9/2007
MMMMHH Niet meer zo tevreden over mijn Passat. Ik weet niet wat het is, maar het een na het ander gaat stuk.
1 Nare piep/slip riem bij sturen op lage snelheid (parkeren etc.) Hiervoor is inmiddels de spanrol, stuurbekrachtiger en riem vervangen (700Euro) Ongeveer 300 km goed geweest en nu weer regelmatig terug. Nou zou alleen nog de dynamo vervangen kunnen worden, want die loopt op dezelfde riem. Alles bij elkaar al een dure grap.
2 Radiator is lek, moet ca. 200cc koelvloeistof per 2000km bijvullen. Loopt uiteindelijk ook op een vervanging uit.
3 Turbo lekt olie, geen idee hoelang hij het nog zal doen...
4 Als ik de deuren van binnenuit sluit, springt het rechter achterportier weer open.
Gelukkig heeft hij de caravan goed getrokken, trekkracht genoeg, maar de degelijkheid valt me vies tegen. Mijn vorige Passat leek degelijker. Eigenlijk wil ik nog een jaar doorrijden, maar de twijfel slaat toe. Geen zin om nog weer duizenden euro’s in die auto te investeren.
12-03-2008
De kogel is door de kerk. Heb besloten de auto in te ruilen, hoewel hij na de zomer geen bijzondere mankementen meer heeft gehad. Vorige week nog een APK gehad zonder beurt, geen bijzonderheden.
De nieuwe auto krijg ik over een week. Keuze is gevallen op een Barents Blue, Volvo V70 2.5T Summum/Mobility uit 9-2004. Een auto met alle opties, dus dat wordt hopelijk genieten. Review volgt. Passat ingeruild bij dealer, zal naar de handel gaan.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee