Volkswagen Passat 1.8 90pk CL (1993)

Volkswagen Passat 1.8 90pk CL (1993)

UitvoeringPassat 1.8 90pk CL
Bouwjaar1993
Jaar van aanschaf2013

Betrouwbare kilometervreter

Inmiddels deze auto alweer ruim 7 jaar in bezit en ruim 110.000 km mee gereden. De auto is een kale CL uitvoering en heeft vrijwel geen opties. Geen electrische ramen of buitenspiegels, geen centrale deurvergrendeling, geen airconditioning, geen stoelverwarming, geen airbags. Wel stuurbekrachtiging! Eigenlijk qua opties niet meer van deze tijd. Ook verricht de 1800cc 90 pk benzinemotor geen wonderen. Het gemiddelde verbruik is voor een auto van deze leeftijd en dit formaat redelijk te noemen, 1 op 12.
Wel is de auto ontzettend ruim van binnen, zowel voor als op de achterbank. Ook de kofferruimte valt niet tegen. Echter het meest prettige aan deze auto is zijn betrouwbaarheid. Het blijft maar lopen en als ik terug kijk naar kosten aan onderhoud de afgelopen 7 jaar is dat echt minimaal geweest. Ook is de auto door zijn grote binnenruimte een prettige reisgenoot. 3 jaar terug zijn we op vakantie naar Roemenië geweest met de auto (ca. 5000 km in 4 weken) zonder problemen. Een deel van het onderhoud doe ik zelf, dankzij de eenvoudige techniek. Onderdelen zijn goed verkrijgbaar en niet duur. Voorlopig hopen we de auto nog een tijdje in bezit te houden. Goedkoper rijden in deze klasse kan haast niet.

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens