Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 105pk BlueMotion Trendline (2008)
Uitvoering | Golf Variant 1.9 TDI 105pk BlueMotion Trendline |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
eerste review
Wat kan ik er van zeggen. Een stabiele auto, geen gekke dingen, inmiddels de apk gehad zonder problemen, de laatste beurt geen bijzonderheden. Er zitten wel een aantal kraakjes/rammeltjes in het dashboard welke de irritatiegrens bereiken. Nog niet kunnen bepalen wat de oorzaak is.
Met ongeveer 1200km per week doet de auto het heel aardig, nog 54000km te gaan voordat een vervanging in beeld komt. Of VW Golf nogmaals in beeld komt is nog de vraag. Het is een goede auto, maar niet uitmuntend in relatie tot de prijs.
Nieuwe long life....
Tja, wat valt er te vermelden.
Een onverlaat heeft mij op een parkeerplaats geschaafd rechtsvoor, deukje + krassen dus even laten herstellen.
Verder weer een beurt gehad, we waren 30000km verder, geen bijzonderheden.
Irritant is een rammeltje rechtsvoor in de auto, oorzaak nog niet kunnen achterhalen.
Laatste fase
Nou, het bericht van de leasemaatschappij is binnen. Graag nieuw bestellen. Kortom, sinds de laatste review geen echte bijzonderheden, na ruim 80000km weer eens een nieuw setje voorbanden (gewone slijtage) en een nieuwe achterband want daar was een dikke schroef in terechtgekomen. Voor zijn de michelins vervangen door continentals, ik ben van mening dat deze auto daar ook beter op rijdt. De michelins geven mij steeds het gevoel van onderstuur.
De nieuwe auto wordt de Megane estate GT-line, lekker volgepakt met opties en accessoires. Heeft zo zijn voordelen om van 25% naar 14% bijtelling te gaan.
Ingeleverd, afscheid was daar
Ook in de laatste periode geen noemenswaardige problemen, stabiele, bedrijfszekere auto. Wel een onverlaat die met een fiets oid de achterklep onheus heeft bejegend, jammer toch. Op 174000 nog een beurt gehad, wederom gewoon routine.
Eindoordeel: Prima auto, doet waar deze voor is maar neem niet met pijn in het hart afscheid.