Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 105pk Comfortline (2007)

Volkswagen Golf Variant 1.9 TDI 105pk Comfortline (2007)

UitvoeringGolf Variant 1.9 TDI 105pk Comfortline
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2017

Een ervaring rijker

Ik heb deze auto gekocht omdat ik het gewiebel van de vorige (Citroen Xsara Picasso) zat was. Mijn dochter met name.

Eerst het zuur:
Gekocht bij een vakgarage in de buurt van Apeldoorn. Na 1000km had ik ineens de wegenwacht nodig. Auto moest op de vrachtwagen. Bij mijn eigen garage na enig zoeken de oorzaak gevonden (afgebroken klep), gereviseerd en verder nog wat achterstallig onderhoud verholpen (remleiding was met een stukje waterslang in leven gehouden). Hele valse start.

Dan het zoet:
Vervolgens bijna 60.000km probleemloos door NL en Europa gereden. Wat een fijne auto is dit. En ook zo mooi. Stuurt scherp en direct, het vermogen is maar 101pk maar het koppel doet meer dan voldoende om altijd vermogen over te hebben (na 170kmpu houdt het wel op overigens). Heerlijke diesel die netjes rond de 1 op 17-18 haalt, hoe je ook rijdt.
De banken achterin kunnen helemaal plat waardoor de laadvloer vlak is en er een hele ruime auto ontstaat waarin je werkelijk van alles kunt vervoeren. De Xsara Picasso wint het van 'm, maar ook maar net.
Onderhoudskosten zijn laag omdat alleen de vaste zaken voorbij komen. De boordcomputer is bescheiden en daardoor zeer betrouwbaar.

Afscheid:
Na 2 jaar heerlijk rondrijden heb ik besloten afscheid van 'm te nemen. Het is een diesel zonder roetfilter, je komt steeds minder steden in en de belasting gaat ook weer omhoog. Het omslagpunt met benzine is voor iemand die rond de 30.000km pj rijdt verwaarloosbaar.

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf