Volkswagen Golf Variant 1.8 75pk GL (1996)
Uitvoering | Golf Variant 1.8 75pk GL |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Afgaand op andere reviews heb ik een ’maandagochtend-exemplaar’ in 2000 aangeschaft.
De vorige eigenaar beweerde altijd zelf het onderhoud uitgevoerd te hebben, maar achteraf heb ik mijn twijfels over welk onderhoud dan ook.
De aankoopkeuring viel positief uit, dus auto toch gekocht voor 13000 gulden (ca. 6000 euro) Binnen no time bleek het oliefilter volledig doorgerot en spoot de olie er letterlijk uit. Dat was het begin van een lange reeks van reparaties..
Om onverklaarbare reden moet elke 2 jaar allerlei componenten die te maken hebben met de ontsteking vervangen worden. In 7 jaar is dit inmiddels 3 maal gepasseerd. We zijn gestrand met een kapotte waterpomp en met een hoogspanningsunit die het begaf. De startmotor is al vervangen, de kat , de uitlaat , uitlaatspruitstuk en nog tal van andere kleinere onderdelen. Begin 2007 was de koppeling op (niet verwonderlijk na 2 ton, dus toch maar vervangen).
De versnellingsbak heeft 5 jaar lang uiterst stroef gewerkt, maar heeft zichzelf blijkbaar herpakt en werkt nu zoals het hoort (?)
Als de auto het doet, dan is het een prettig rijdende auto , maar motorisch heeft dit niets met kwaliteit te maken. De carroserie gaat wellicht 30 jaar mee, maar zo veel geduld is niet op te brengen.
Positief is het verbruik, 75 pk uit 1800cc levert 1:16 op de snelweg bij 100-120 km.
Ook is de motor ERG soepel, afwurgen in lage toerentallen is geen probleem.
De remvertraging vereist voldoende anticipatie en is echt minimaal, de stationairloop is nooit echt zuiver geweest.
Het probleem is ,dat na zoveel onkosten je wel moet blijven doorrijden. Anders is het echt weggegooid geld. Enfin, dit merk , dus nooit meer..
verrot olie filter
oliedrukmeter
rotor e.d. (3x)
hoogspanningsunit
waterpomp
katalysator
uitlaat
startmotor
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee