Toyota Hiace 2.4 Dsl (1996)

Uitvoering | Hiace 2.4 Dsl |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
degelijke bestelbus 2.4 diesel
De hi-acce diesel is een werkpaardje.
Een toyota hi-ace diesel staat bekend als probleemloos. Ik heb er eerder een gehad die alleen de garage zag voor apk en olie verversen.
De 2.4 diesel is niet echt snel of zuinig.
Deze heeft een versnellingsbak die ertoe leidt dat 110 a 115 km per uur wel hard genoeg is in verband met het motor toerental.
Voor mij is deze versnellings overbrenging wel handig omdat ik hem gebruik voor de aanhanger of twee paards trailer.
Hij gebruikt met twee paarden op de trailer 1 op 8 a 9. Dit is wel normaal voor het werk dat hij doet.
Ik gebruik hem voor transport klusjes en de twee paards trailer.
De bus is niet snel, maar blijft gewoon ongeveer net zo rijden met 2000 kilo achter de wagen (twee paarden op de kar.) Hij heeft nu 330000 km gereden en is tecnisch zeker nog niet op.
Ik heb slick 50 gebruikt in de motor en de motor gaat hier werkelijk nog iets mooier door lopen en rijdt beter en ook wat vlotter.
Het eerste jaar ermee gereden en ik heb de stabilisator stangetjes voor laten vervangen. Hij was wat zwabberig met de paardentrailer erachter dat is nu weer over.
De bus heeft wat plekjes en de onderkant moet ook eens in de tectyl gezet worden.
Wel wat roest aan de bodem maar niet kapot geroest beloof ik, wel tijd voor een tectyl beurtje.
Heel sterke en betrouwbare bus.
De kilometerstand is best hoog maar het blijft gewoon allemaal werken en goed rijden.
Ik denk dat deze bus nog best lang mee kan ( moet ik wel wat aan de bodem doen).
Dit jaar met ruim 430.000 km ingeruild.
Probleemloze bus die het altijd doet
zal nu wel voor export gaan.
Problemen met betrouwbaarheid zijn er niet en ook geen gedoe met dure reparaties tot nu toe.
Ik ken een bedrijf met Hi-ace diesel bussen die 4 ton gelopen hebben en dat was geen probleem. Die van mij gaat ook nog wel een tijdje mee schat ik zo in.
spk rn tectiel
de 2.4 diesel heeft het goed gedaan afgelopen tijd. Bij de apk was de uitlaat lek een nieuwe schokbreker en nieuwe remslangetjes voor.
Ook de bodem laten doen met tectiel.
Klein dingentje van de sidebars gelast.
Ziet er weer perfect uit.
De bus begon onder wat te roesten, er zat geen tectiel op alleen fabriekscoating.
We kunnen er weer tegen de komende tijd heb ik het idee.
De toyota voldoet aan de verwachtingen
maar dan 400.000
een vriendin heeft de auto nu en de hi-ace blijft het goed doen.
Meer als 400.000 km, gewoon onderhoud banden uitlaat, verder niks bijzonders.