Toyota Corolla 1.6 GTSi (1993)
Uitvoering | Corolla 1.6 GTSi |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Toyota Corolla vanaf 1992 is, zeker in de GTSI versie, een vlotte verschijning. Dit maakt hij in de praktijk ook waar. De inhoud van de motor is "slechts" 1600cc, maar hij weet er zodanig aan te sleuren dat je menig auto bij een stoplichtsprintje achter je laat. De versnellingsbakverhoudingen zijn relatief kort (alleen van de HB) Die van bijvoorbeeld de liftback zijn een stukje langer. Als je een sportieve auto wil zonder de "looks" van een GTSI kun je net zo goed een normale 1.6 XLI of GXI kopen, want de motor en versnellingsbak zijn identiek. De Corolla is een zeer probleemloze auto op alle onderdelen. Dit is nu mijn 2e Corolla en nog nooit een cent aan kapotte onderdelen uit te hoeven geven. Mijn oude Corolla bijvoorbeeld had 150.000 km gereden in 10 jaar tijd. maar de originele uitlaat zat er nog onder.
Problemen met de Toyota dealer waar ik mijn GTSi gekocht heb: Het gaat vooral om achterstallig onderhoud.
Dit was de dealer uit waddinxveen. Overigens bij ervaringen over andere Toyota dealers niet dan LOF
Ik ben denk ik 15 keer terug geweest voor kleine dingen en ook wat grotere. Ik ben blij dat ik 6mnd Bovag garantie had. Het waren geen onoverkomelijke dingen maar de afleveringsmonteur heeft zijn best zeker NIET gedaan. Opsomming: Mijn autoradio ingebouwd incl speakers: Alle losgehaalde onderdelen van dashboard en sierkappen binnenin niet of half terug vastgezet, schuifdak lekte op kitlaag, achterschokbrekers kapot, daardoor versleten achterbanden, canvasbreuk in voorband, motorschutplaat aan de onderkant zat erg slcht vast(met 2 Tie Rips), 12 volt aansluiting dashboard defect(draden doorgeknipt). En nog wat andere ergenissen. Maar nadat dit alles gerepareerd was heb ik totaal geen problemen meer gehad. Volgende auto: Een toyota, maar niet uit waddinxveen!