Toyota Corolla 1.3i (1997)

autoreview

Toyota Corolla 1.3i (1997)

Signalement

UitvoeringCorolla 1.3i
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf439.200 km
KM-stand laatst447.500 km
Lezerswaardering: 55%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste auto

 • 439.500 km

Een aantal weken geleden werd duidelijk dat deze corolla mijn eerste auto zou gaan worden. Mijn vader, de vorige eigenaar van de auto, heeft toen een avensis gekocht en ik kreeg de corolla gratis en voor niets.

De auto is dus niet onbekend voor me en ondanks de hoge kilometerstand lijkt hij nog in een prima conditie te verkeren. Sinds hij in mijn bezit is heb ik hem mooi schoongepoetst en de oude wieldoppen (3 stuks en gehavend) vervangen door een nieuw setje.

Er zijn twee zaken die op termijn aangepakt zullen moeten worden; de koppelingsplaat lijkt zijn beste tijd te hebben gehad en de stabilisatorstang rechtsachter is slechts provosorisch gemaakt. Andere minpunten: olieverbuik (1 liter per 2000 kilometer) en de oudbollige bekleding met een jaren 90 motiefje.

De auto zit wel nog goed in de lak, heeft geen noemenswaardige deuken of beschadigingen en is niet erg roestgevoelig.

LPG-3 is rond de 100,000 kilometer ingebouwd en de installatie zit er dus al lang in, dit heeft nooit tot klachten geleid. Verbruik is 1:12 in de zomer en 1:11 in de winter, mijn moeder haalt er 1:14 mee.

Onderhoudshistorie ligt nog bij mijn ouders en zal ik toevoegen wanneer ik dit zelf in mijn bezit heb.

440.000 kilometer:
Bij nader inzien rijdt de auto ook in de winter 1:12 op LPG

 • 447.500 km

Recentelijk, op vakantie in Frankrijk, begon de auto benzine te lekken. Oorzaak bleek een doorgeroeste benzinepijp onder de auto, deze is op 12 mei vervangen door een kunststof deel.

Vanaf 15 mei brandt het motor management lampje bij het starten van de auto. Wanneer het lampje brandt en ik weinig gas geef, dan gaat de auto flink schudden. Na ongeveer een kilometer rijden gaat het lampje vanzelf weer uit en dan rijdt de auto ook altijd weer goed.

Uitlezen van de storing bij een toyota dealer heeft uitgewezen dat het om storing 33 (gasklephuis) en storing 44 (sensor) gaat. Dit zijn OBD 1 codes, de auto heeft geen OBD2. Mijn vermoeden is dat het gaat om een vacuum lek, of een kapotte MAP-sensor.

Waarschijnlijk ga ik de auto verkopen, de APK verloopt in augustus en het lijkt me zonde om nog veel geld in een auto met deze kilometerstand te investeren.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens