Toyota Corolla 1.3i (1997)

Toyota Corolla 1.3i (1997)

UitvoeringCorolla 1.3i
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2016

Eerste auto

Een aantal weken geleden werd duidelijk dat deze corolla mijn eerste auto zou gaan worden. Mijn vader, de vorige eigenaar van de auto, heeft toen een avensis gekocht en ik kreeg de corolla gratis en voor niets.

De auto is dus niet onbekend voor me en ondanks de hoge kilometerstand lijkt hij nog in een prima conditie te verkeren. Sinds hij in mijn bezit is heb ik hem mooi schoongepoetst en de oude wieldoppen (3 stuks en gehavend) vervangen door een nieuw setje.

Er zijn twee zaken die op termijn aangepakt zullen moeten worden; de koppelingsplaat lijkt zijn beste tijd te hebben gehad en de stabilisatorstang rechtsachter is slechts provosorisch gemaakt. Andere minpunten: olieverbuik (1 liter per 2000 kilometer) en de oudbollige bekleding met een jaren 90 motiefje.

De auto zit wel nog goed in de lak, heeft geen noemenswaardige deuken of beschadigingen en is niet erg roestgevoelig.

LPG-3 is rond de 100,000 kilometer ingebouwd en de installatie zit er dus al lang in, dit heeft nooit tot klachten geleid. Verbruik is 1:12 in de zomer en 1:11 in de winter, mijn moeder haalt er 1:14 mee.

Onderhoudshistorie ligt nog bij mijn ouders en zal ik toevoegen wanneer ik dit zelf in mijn bezit heb.

440.000 kilometer:
Bij nader inzien rijdt de auto ook in de winter 1:12 op LPG

Recentelijk, op vakantie in Frankrijk, begon de auto benzine te lekken. Oorzaak bleek een doorgeroeste benzinepijp onder de auto, deze is op 12 mei vervangen door een kunststof deel.

Vanaf 15 mei brandt het motor management lampje bij het starten van de auto. Wanneer het lampje brandt en ik weinig gas geef, dan gaat de auto flink schudden. Na ongeveer een kilometer rijden gaat het lampje vanzelf weer uit en dan rijdt de auto ook altijd weer goed.

Uitlezen van de storing bij een toyota dealer heeft uitgewezen dat het om storing 33 (gasklephuis) en storing 44 (sensor) gaat. Dit zijn OBD 1 codes, de auto heeft geen OBD2. Mijn vermoeden is dat het gaat om een vacuum lek, of een kapotte MAP-sensor.

Waarschijnlijk ga ik de auto verkopen, de APK verloopt in augustus en het lijkt me zonde om nog veel geld in een auto met deze kilometerstand te investeren.

4,0

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens