Toyota Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Sol (2002)
Uitvoering | Corolla 1.6 16v VVT-i Linea Sol |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik heb me niet gerealiseerd dat mijn vorige Corolla zoveel beter kon. Maar dat bleek wel het geval. Deze is ruimer, rijdt rustiger, is zuiniger, zit beter, ziet er actueler uit en is stiller (bij de vorige was 140 km/u nog comfortabel, bij deze 160 km/u). Aan een paar eigenaardigheden moet je wennen.
Nou, problemen...
- de stoelverstelling werkt heel precies maar je kunt de rugleuning niet snel aanpassen, je moet hevelen en elke slag betekent slechts 2 millimeter of zo.
- de automatische airco reageert te traag op temperatuurverandering. Op weg naar Italië, buitentemperatuur klimmend naar plm. 30 graden, ingestelde binnentemperatuur 21 graden, plakte mijn rug aan de stoel vast maar het systeem (i.c. de ventilatorstand) kwam niet in actie. Remedie: handmatig opvoeren, en bij bereikte instelling terug naar automaat.
- leuk die optitronic meters, maar als je ze "s nachts hebt gedimd zie je overdag in de zon helemaal niets meer, óók niet het displaytje waarop je de instelling kunt veranderen. Auto aan de kant, dashboard afschermen met je ene hand, met de andere bijstellen, maar denk erom dat je dat displaytje niet eens kunt oproepen als je koplampen niet zijn ingeschakeld...
- de hoedenplank trilde. De palletjes zijn te dun voor de nokjes. Er moet een dun manchetje overheen, maar dat is er niet in die maat dus zit er nu plakband omheengedraaid.