Toyota Corolla 1.4 16v VVT-i Linea Terra (2002)

Toyota Corolla 1.4 16v VVT-i Linea Terra (2002)

UitvoeringCorolla 1.4 16v VVT-i Linea Terra
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2011

De eerste tank

Mijn wagenpark tot nu toe is niet al te indrukwekkend geweest (ik rijd liever op de motor). Het begon op mijn 18e met een Seat Inca 1997, gevolgd door een Toyota Starlet, Volkswagen Golf 1999, Toyota Corolla 1997 & uiteindelijk de Toyota Corolla 2002 waar ik deze review over schrijf.

De Toyota's bleven maar rijden met minimaal onderhoud. De maandelijkse kosten blijven daarom onvoorstelbaar laag. Voor mijn vorige Toyota Corolla heb ik zelfs dezelfde prijs terug gekregen als ik er 4 jaar en 65.000km geleden zelf voor betaald had. Hoewel ik natuurlijk liever een BMW, Audi of Lexus zou rijden bleef ik mezelf afvragen of het verschil in kilmoterprijs met de Corolla achter wel gerechtvaardigd zou zijn. Om daar echt achter te komen zou ik zelf eens zo'n auto moeten kopen. Echter ben ik dit keer toch weer als echte Hollander voor het budget gevallen.

Een Toyota Corolla met een dergelijke lage kilomterstand (onderhouds-historie en NAP-gegevens bekend) betekend uit ervaring minstens 100.000 km onbezorgd rij(plezier).

Tijdens mijn eerste tank lijkt deze Corolla wat zuiniger te zijn dan mijn vorige. Waar de 1997 Corolla met moeite de 1 op 14 haalde rijdt de 2002 Corolla met een nonchalante rijstijl 1 op 14. Als ik erg mijn best doe lukte het mij zelfs een gemiddelde van 1 op 18,8 te halen (volgens boordcomputer; ritje met stad, snelweg en 80km/u weg).

Het daadwerkelijke verbruik volgt na een aantal tankbeurten.
Tot dan.

4,0

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens