Suzuki Wagon R+ 1.3 GL (2001)
Uitvoering | Wagon R+ 1.3 GL |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Voor de relatief lage prijs biedt deze wagen ontzettend veel. Instap is zeer gemakkelijk en met de achterbank neergeklapt kan er zeer veel meegenomen worden. Met de 1.3 16v motor is de wagen behoorlijk fel en kan op de rijksweg zeer goed meekomen. Ook lange afstanden kunnen met gemak afgelegd worden vanwege de goede zithouding en de goede stoelen. Met mijn vrouw en twee kinderen ben ik er mee naar Normandie gereden en dit jaar voorzie ik op de reis naar Bordeaux ook geen problemen (bagage wel efficient indelen!). Wel wordt bij een slecht wegdek oneffenheden sterk doorgegeven en door de korte wielbasis kan de wagen dan wat springerig overkomen. Ook kan de motor bij snel optrekken aardig wat geluid produceren. Het benzineverbruik van 1 op 13.5 vindt ik met veel in de file staan vrij gunstig. Mijn kinderen vinden de wagen fijn vanwege de hoge zit op de achterbank, zodat zij goed naar buiten kunnen kijken (ook door de grote ruiten). Minpunt vindt ik wel de hakerige versnellingsbak. Zeker na een koude nacht is het schakelen van 1 naar 2 en in zijn achteruit niet echt prettig.
Na een maand kreeg ik te maken met een sterk zoemend geluid achterin de wagen. Dit bleek de benzinepomp te zijn en is onder garantie vervangen. Ook een electrisch raampje weigerde dienst en is na bijstellen gerepareerd.

Suzuki Wagon R+ 1.3 GL | NIEUW APK|AUTOMAAT| RIJD SCHAKELT GOED|
- 2001

Suzuki Wagon R+ 1.3 Season 162.000 km, perfect rijdende auto, grote beurt , 4 x nwe banden en nwe apk recent gedaan apk 23-03-2026
- 2002

Suzuki Wagon R+ 1.3 GLS AUTOMAAT Airconditioning, Park. sensoren achter, Hoge instap,
- 2003