Suzuki Baleno Wagon 1.6 GLX (1998)

Suzuki Baleno Wagon 1.6 GLX (1998)

UitvoeringBaleno Wagon 1.6 GLX
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2010

Zeer mooie en ruime wagen, jammer genoeg moesten er na aanschaf bij Automeer Katwijk wel het een en ander gerepareerd worden.

Na het maken van een proefrit bleek de auto erg te trillen bij het remmen, de dealer gaf toe dat waarschijnlijk de remschijven krom waren. Hierop mijn bod aangepast en dit werd geaccepteerd.

Na aanschaf bleek de airco niet te werken, jammer genoeg heb ik dit tijdens de proefrit niet gemerkt en de dealer heeft me daar ook niet op gewezen, want die wist zogenaamd niets van de auto. Als de airco niet werkt wees dan gewoon eerlijk en zet dan ook niet in de advertentie dat de auto airco heeft!!!

Inmiddels heb ik de condensor, droger en een leiding van de airco (400 euro) en de schijven en blokken (180 euro) laten vervangen. Nu heb ik nog een achterschade (ongeveer 750 euro) die ik nog eens wil laten herstellen, maar voorlopig even genoeg geld uitgegeven.

Verder over de auto: Rijdt als een speer, lichte besturing en een zee van ruimte (vooral achterin), het schakelen verloopt ook prettig. De vering is wat aan de soepele kant. Ik vindt het een mooie auto om te zien, met een zeer mooie kleur. Verbruik kan ik nog niets over zeggen. Het dashboard is behoorlijk grijs en niet van het allermooiste kunststof gemaakt, de stoelen zitten lekker en best wel mooie bekleding met zelfs een beetje kleur erin.

Beurt

Beurt + controle op modificatie versnellingsbak. Modificatie lijkt uitgevoerd te zijn i.o.v. de vorige eigenaar, dus dat scheelt! Verder waterlekkage RV opgelost.

Totale kosten 464,45

Beurt

Onderhoudsbeurt, Remblokken voor, Aandrijfashoes rechts, Achterdemper uitlaat, remvloeistof, wederom lekkage RV hersteld en nog wat kleine zaken.

Kosten 1002,25

Versnellingsbak-revisie

Plaatje in de versnellingsbak blijkt gescheurd! Bak repareren inclusief nieuwe koppelingsplaat 1498 euro. Hoewel de modificatie al door de vorige eigenaar was laten uitvoeren (laten controleren bij de dealer) moet tóch de bak uit elkaar en diverse onderdelen vervangen worden. Inclusief koppeling.

Kosten "slechts" 1614,88

Beurt + extra werkzaamheden

Beurt, Draagarm, ashoes etc.

Kosten 1100,00

Beurt

Servicebeurtje met nieuw ruitenwisserblad achter.

Door mijn zwager gedaan, dus de kosten waren 100 euro.

APK + banden en uitlijnen (voor)

Verse APK en nieuwe banden + uitlijnen

Door mijn zwager uitgevoerd, kosten 185 euro

Servicebeurt + APK etc.

Een servicebeurtje met APK en daarbij extra: homokineet + remblokken voor + bougies + remslang voor.

Op een gegeven moment kreeg ik een hoop getik als ik een rotonde over reed. Binnen 1000 kilometer wilde de auto niet meer voor of achter uit. Alleen een hoop geratel. Homokineet bleek volledig versleten. Ook dit schijnt wel vaker voor te komen bij dit type auto.

Totale kosten rond de 400 euro.

De auto rijd nog steeds prima. Het valt me wel op dat er net na de start (m.n. als de auto een paar dagen niet is gebruikt) even een zwarte rookwolk uit de uitlaat komt. Schijnt iets met versleten klepstelen o.i.d. te maken te hebben. Maar gelukkig is de zwarte rook maar even en start en rijdt de auto verder prima.

Servicebeurt + APK etc.

Voor de APK (en de veiligheid!) de volgende reparaties:

* Schakelaar achteruit rij verlichting vervangen
* Draagarm (eerder al rechtsvoor, nu ook linksvoor)
* Draadbreuk bij achterklep hersteld (kentekenplaat verlichting)
* Aandrijfashoes

De airco was ook - weer- leeg, dus deze is bijgevuld met fluor en er wordt volgende week gekeken waar de lekkage zit.

Verder uiteraard de standaard zaken, zoals olie en filter vervangen etc.

Kosten 200 euro

Hardnekkig en terugkerend probleem: waterlekkage in het interieur. Als er veel regen is gevallen dan blijkt de auto (weer) niet waterdicht te zijn. Blijkt er linksvoor een zwembad op de vloer te zijn ontstaan.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens