Subaru Outback 2.5i Comfort Pack (2006)
Uitvoering | Outback 2.5i Comfort Pack |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Subaru Outback 2.5i Comfort
Na mijn niet zo beste eerste Franse ervaring wat anders gaan zoeken met dezelfde ruimte als de 307. De keuze was een nieuwe Mazda 6 2.3 of een 2e hands Subaru Outback 2.5 met de kop eraf. Het is de Outback geworden. Op dit ogenblik rijden we er 2 jaar mee en het is een bijzondere rijders auto. Tevens wat mij erg opvalt is dat een hoop mensen de auto mooi vinden maar hem eigenlijk niet aanschaffen. Ik krijg er een hoop posief commentaar op.
welnu mijn bevindingen
comfort: Een heerlijke reisauto waarbij de motor zeer rustig zijn toeren draait en dus ook niet vermoeiend is op de lange afstand. Het zitcomfort op de achterbank is enigzins beperkt en de kinderen klagen enigzins. Wat ik eveneens erg vreemd vind is dat de bijrijders plaats kleiner is dan de bestuurders zijde. De koffer ruimte is ruim voldoende voor de vakantie bagage
Verbruik: dit is redelijk voor een grote auto als deze en zit op de snelweg tussen de 11 en 12 km per liter. In de stad loop het erg hard op naar de 8 km per liter maar daar gebruiken we de auto niet echt voor. Dus algemeen genomen voor een 4WD heel redelijk.
Motor:Een fijne motor die er vanaf 3000 toeren zeer veel zin in heeft en toch bij een rustige rijstijl bijzonder soepel is.
Wegligging: Super op nat wegdek, Sneeuw en ijs is dit echt niet te beschrijven en moet je ervaren. Ook op een losse ondergrond haast geen slip en dus normaal wegrijden.
Problemen: Een irritante rammel in het open dak maar dat heb ik opgelost door er 2 nietszeggende stangetjes uit te halen. Deze resoneerden en met het verwijderen is het opgelost. Kapot mistachterlicht. Ik gebruik hem wel niet maar moet even worden opgelost(garantie). Dit is alles. Het is eigenlijk een probleemloze auto die zijn werk in de anonimiteit doet en dus beter verdient.
het einde
Na 8.5 jaar is het doek voor de Outback gevallen. Deze auto is ingeruild voor een andere Subaru. Wat is er gebeurd in al die jaren. Nou weinig kunnen we zeggen. De dingen die zijn gebeurd zijn accu, ruitenwissers en uitlaat. Dit zijn normale slijtage delen. De overige verbruikskosten zijn wat hoger maar daar krijg je gewoon veel voor terug en vind ik acceptabel. Je weet dat het brandstof verbruik gewoon wat hoger is maar voor een auto van dit kaliber is een verbruik van 11 km per liter normaal. De garage rekeningen die ik heb gehad waren extreem laag dus het een heft het ander op. Dit was mijn eerste Subaru ervaring en niet de laatste want hij is ingeruild op een Forester XT. Subaru heeft mijn ogen geopend op het gebied van betrouwbaarheid en en toepassing van het 4WD systeem. Ik weet er zijn mensen die zeggen wat een onzin maar als je het nooit ervaren hebt weet je niet beter.(Je auto remt toch ook op 4 wielen) Het komt de veiligheid (ook op nat wegdek)zeker ten goede. In de sneeuw is het helemaal fantastisch. Het enige minpuntje vond ik het motor vermogen maar dat is iets wat je relatief moet zien want hoeveel is genoeg. Voor mij had het wat meer mogen zijn. Verder is het een auto geweest die mij in een positieve zin heeft verrast en waar ik na 8.5 jaar nog steeds elke keer met plezier instapte. (meestal ben ik een auto wel zat na 2 a 3 jaar). Dus voor iedereen die twijfelt over een Subaru kan ik kort zijn DOEN. en laat je verassen. Dit was mijn Outback ervaring. Misschien wat saai maar uit het hart wat heb ik een plezier beleeft aan deze auto. Voor degene die zich afvragen waarom dan nu een Forester. De outback is alleen maar leverbaar met de 2.5L die wat mij betreft wat te weinig vermogen heeft ook omdat de nieuwe bijna 200 kg zwaarder is.