Subaru 1.6 GL Coupé (1991)

Subaru L-serie Coupé

Uitvoering1.6 GL Coupé
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2002

Na twee 205jes wilde ik eens ruimer toeren en kocht de Subaru. Heb er 1,5 jaar probleemloos in gereden.

Wat me wel beviel:
-je ziet ze zeker niet zo vaak als 205jes!
-leuke geluid en trekkracht van de boxermotor
-no-nonsense auto
-volwaardig vier persoons
-grote kofferbak
-leip model met giga achterruit, werd mooier naarmate je eraan gewend raakte...
-gaat verbazend veel gemakkelijker de bocht om dan je van het logge uiterlijk zou verwachten.
-goede techniek; betrouwbaar als een Subaru

Wat me niet beviel:
-de stoelen zaten, ondanks de lage kilometerstand, al uitermate slecht. Bij een lange rit kwam ik altijd met een vermoeid lijf de wagen uit. Die leuningen verdienen het niet om bezeten te worden!

-De auto is niet echt zuinig te rijden tenzij je echt heel sloom rijd. Het verbruik schommelde van 1:9 tot 1:13, en ik heb er zelfs nooit echt hard mee gereden, en wel om de volgende reden:

-het stuurgevoel op de snelweg is te vaag in de middenstand. Constant moest ik mijn aandacht erbij houden en corrigeren en dat werkt bij lange ritten vermoeiend. Tot 140 was het desondanks comfortabel touren (je gaat snel harder dan je verwacht als je een 205je gewend bent) maar daarboven was het echt niet meer relaxed. Alsof je aan het roer van een schip staat op ruwe zee... misschien was de vorige eigenaar een schipper.

Dus rijd ik weer een 205je! Puike stoelen en "t ding spoort als vanzelf.

Een stabilisatorstang van het linker voorwiel bleek bij aankoop zo krom als een hoepel en trok het hele wiel een stukje naar achteren. De stang is er even uitgehaald, verhit, rechtgeslagen en weer teruggezet. Lekker simpel! Verder dus nooit problemen mee gehad. Alleen die stoelen...

7,5