Smart city-coupé smart & pure 45pk (2000) #2
Uitvoering | city-coupé smart & pure 45pk |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb afgelopen vrijdag mijn Smart Silverstyle ingeruild na behoorlijke ervaringen. We hadden een Silverstyle, een ltd edition waar alles leer in was, airco en soundsystem.
Natuurlijk is de Smart in de stad makkelijk te rijden en parkeren dat spreekt voor zich en daar is het een leuke auto voor. Maar als volwaardige auto schiet hij tekort.
Zoals iedere Smart is het spruitstuk kapot geweest en dit kostte maar liefst € 800,00!
Ook de extra luxe soundsystem kwam niet tot zijn recht. Zenders vielen weg en dit werd meerdere malen ontkend of er werd gezegd door een monteur: Ja dat heb ik ook met mijn Smart!
Drie keer een nieuwe radio gehad, twee keer nieuw antennevoetje. Twee jaar ben ik bezig geweest totdat ik in de gaten kreeg dat het een rot werk was om de hele antennedraad te vernieuwen. Dit geeist en toen was het verholpen. Dit betekend wel 5 ritjes Utrecht vanaf Den bOsch, dus reken uit!
Claxon is vier keer vervangen, gaat om onduidelijke reden steeds kapot. Drie weken geleden weer naar Smart garage geweest en afgelopen vrijdag weer kapot!
De steeds meer trucjesverzinnende monteurs wordt ik ook gek van: Kom je voor een lampje of radio dan hebben ze altijd de ruitenwisserbladen verwangen, olie bijgegooid, remvloeistof en ga zo maar door. Altijd extra kosten.
Diverse malen kon ik ´s morgens niet weg, kreeg de auto niet open met de vergrendeling of andersom ik kreeg hem niet dicht. Meerdere keren dat ik zeker weet dat ik de deur dicht heb gedaan en dat die smorgens van de vergrendeling af was.
Zoals ik al vermeldde is de Smart geen volwaardige auto. Met een beetje wind gaat hij zwabberen en dat geeft levensgevaarlijke situaties!
Inruilrpijs is de laatste twee jaar schandalig, maar daar doet Smart net zo hard aan mee. Ik heb er in twee jaar maar liefst 6 duizend euro van af gereden!
Kortom: Mijn advies luidt: De Smart is een leuke ’bij’ auto. Leuk en lekker voor in de stad of om boodschappen te doen. Goedkoop in benzine, maar onderhoud is prijzig. De onderhoudsfacturen die ik in twee jaar verzameld heb zijn schrikbarend.
Wil je echter een auto waar je ook mee de snelweg mee opkan of langere ritten mee wil maken dan moet je geen smart nemen!
Na de uitzending van Tros Radar is de Smart helemaal geen drol meer waard. Hij is gelukkig weg en voor mij nooit geen Smart meer!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee