Smart (1999) #2

Smart City-Coupé (1999)

Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2019

Toch gezwicht voor zo'n kleine donder

De Volvo V70 kost(te) echt te veel per maand om heen en weer te rijden naar het werk.
Mede daarom op zoek gegaan naar een goedkoper alternatief, met de mogelijkheid om de Volvo wel te behouden voor ritjes met het hele gezin.

Een familievriend heeft járenlang met een Smart rond getuft, en dat is hem wel een soort van bevallen. Lachen naar de belastingdienst wanneer de MRB afgeschreven werd, en ook aan de pomp.

Afgelopen januari was het zover. Een proefrit in een 0.6 3 cilinder met een schattig slakkenhuisje erop en zo'n gerobotiseerde handbak.
De verhalen over de slechte motoren voor lief genomen, want dit lief stukje techniek is 20.000 km geleden gereviseerd! Bon erbij, met de uitgevoerde werkzaamheden.

Op een scheur in het achterpaneel van de kofferklep na, stond deze Smart er best strak bij!

De proefrit:
Dat verliep niet geheel vlekkeloos!
Tijdens de proefrit kwam het met bakken uit de hemel, en ja hoor, en ruitenwisserarm weigerde opeens dienst.
De motor schokte behoorlijk bij belasting.
Ook was de accu niet helemaal tof.
Tsja, wat ga je dan doen...

Terug bij de verkopende partij overleg gehad.
Uitkomst: hij laat alles repareren, en daarna nog een proefrit maken.
Enkele dagen later reed ik wederom in de Smart, en dat beviel mij stukken beter!

Uiteindelijk zijn we het eens geworden over de prijs en rijd ik sinds 12-01-2019 rond in dit koekblikje.

Eerste ervaringen

Nu, een maand en 2000 kilometer verder, kan ik je vertellen: het tanken is leuk, en als je niet teveel gehecht bent aan luxe en comfort: prima kar!
Pluspunten:
- De airco functioneert;
- Rijdt
Opletten op:
- Je stuitert wat meer;
- Als het harder dan windkracht 6/7 dan moet je echt je beide handen aan het stuur houden bij zijwind;
- Snel optrekken is anders;
- Je moet niet harder willen rijden dan 120;

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens