Skoda Fabia 1.4 16V 75pk Elegance (2006)

Uitvoering | Fabia 1.4 16V 75pk Elegance |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Bij het uitzoeken van een lease-auto heb ik vooral gekeken naar de prijs/kwaliteit-verhouding en die is bij de Fabia simpelweg erg goed. De Elegance-uitvoering heeft alles aan boord om het bij lange ritten prima uit te houden, zoals cruise control, een goede airco en allerlei andere handigheden.
Model mag wellicht wat gedateerd worden genoemd (dit type is ook al even verkrijgbaar), maar ik vind het zeker in z’n klasse één van de mooiere auto’s (maar smaken verschillen). Ik heb als optie een elektrisch dakraam dat voor de nodige ventilatie zorgt in de zomer (nadeeltje is dat deze in kiepstand niet echt ver omhoog komt).
1.4 motor kan goed mee in het verkeer, maar echt sportieve prestaties kun je wel vergeten. Ik rijd zelf altijd de maximumsnelheid en dan heb je aan deze motor en z’n 75 pk’s meer dan voldoende. Ook in de stad komt hij prima mee.
Update nov. 2008
----------------
Inmiddels is de auto ingeleverd, heb nu een Fiat Bravo (zie andere MyReview). Ik heb in ruim 2,5 jaar 160.000km met de Fabia gereden, en dat altijd zonder enig probleem. De Fabia heeft zich bewezen als een uiterst betrouwbare auto: hij startte altijd meteen de eerste keer en panne heb ik niet gehad. Iedereen die op zoek is naar een occasion in de Polo-klasse kan ik een Fabia van harte aanbevelen.
Geen bijzonderheden bij grote beurt (31.000 km).Alleen de ruitenwissers voor waren versleten.
Ook andere grote en kleine beurten hebben geen bijzonderheden aan het licht gebracht.