Skoda Fabia 1.2 6V Classic (2005)
Uitvoering | Fabia 1.2 6V Classic |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Wat bevalt me het meest.
De degelijke afwerking van het interieur , alles zit zoals het moet zitten en rammelt/kraakt niet .
De hendeltjes en zo zijn van VW , dus degelijk materiaal.
De BC doet zijn werk heel goed al is de thermometer zeer positief , heeft 1 à 1,5 °C meer aan dan dat het eigenlijk is .
De stoelen zitten echt heel comfortabel al zijn het de befaamde sportstoelen niet . Het enige wat hier beter kan is de lenden steun.
De koffer is vrij ruim gezien de afmetingen van de wagen zelf , omdat het hier om een classic betreft is de leuning in 1 deel neer te leggen , wat een nadeel is omdat we een kinderstoel in de wagen zitten hebben.
De wagen beschikt over CV met afstandsbediening wat een optie is op de classic
De wagen beschikt ook over electrisch bedienbare ramen voor , ook een optie
De wagen beschikt ook over half automatische airco die zijn werk naar behoren uitvoert.
Het rijden zelf dan .
De wagen is opvallend stil , als je de motor in toeren jaagt( 3500 RPM) dan hoor je wel je kleine 3 pitter werken , maar stoort zeker niet. De banden hoor je ook soms , maar dat is zeker niet noemenswaardig voor een wagen van deze klasse.
Ik vind de wagen vrij hard afgeveerd zijn , maar hij is toch nog comfortabel in bijna alle omstandigheden.
De wagen heeft de kleinste motorisatie in het gamma en het is zoals je wel zelf kan denken geen strepentrekker , maar hij voldoet . Mijn rijstijl is zuinig te noemen wat resulteert in een gemiddeld verbruik van 6,2L/100 km of 1:16,129 wat ik niet slecht vind . Op de snelweg hoor je wel af en toe wat wind ,maar dat stoort niet echt. Bij storm weer staat de toch wel kleine wagen stevig op zijn pootjes .
Je kan makkelijk een goede zit positie aannemen omdat het stuur in alle richtingen verstelbaar is . De stoel kan niet in hoogte versteld worden , maar dat moet niet omdat je stuur in alle richting dit al kan.
De nadelen .
tot nu toe heb ik heel weinig aan te merken .
Verder bevalt me alles prima.
Het service sleuteltje blijft op het daschboard staan na resetten . Heb er nog niet voor geinformeerd hoe dit opgelost kan worden en hoeveel dit eventueel zou kosten.
problemen
Mijn fabia heb ik nu bijna een jaartje in bezit , heb echter nu wel een echt probleempje gehad.
Het begon zowat deze zomer toen ik een noodstop moest maken er daarbij wat wou bijsturen ondervond ik dat mijn stuur enorm lastig was. Dat werd erger tot november , dan had ik het bij gewoon remmen ook. Ik vond het heel gevaarlijk en ben er mee naar de garage geweest. De batterij leek stuk te zijn al had ik nog geen enkele keer een probleem met starten gehad . Ok een nieuwe batterij erin , met de winter voor de deur , misschien niet zo'n slecht idee.
Het probleem was daarmee niet opgelost. De garage vond geen aanwijzingen , ik vroeg hen . Zit er nog genoeg olie in ? Het kon volgens hen niet zijn omdat het een gesloten circuit is. Nu uiteindelijk bleek wel dit het probleem te zijn. Er is (stuurbekrachtigings olie) bij gedaan en het probleem is opgelost.
Ik heb mijn wagentje nu bijna een jaartje en het bevalt na dit ene echte probleempje nog echt heel goed . Dat probleempje van dat service sleuteltje lag aan de garagehouder en niet aan de auto en dus geen fout aan de auto .
Ik stap nog iedere dag met de glimlach in mijn fabia . Alles werkt heel goed , voelt ruimer aan dan in werkelijkheid is . We zijn verhuisd en wat ik daarin allemaal gekregen heb hou je niet voor mogelijk, dus makkelijke toegang tot de koffer . Ik heb er een volledige (pvc) tuinset in 1 keer in gekregen. Een tafel (dichtklapbaar) 4 blokstoelen en 2 relax tuinstoelen. Dan kan allemaal in zo'n klein fabiaatje , prachtig toch .