Seat Cordoba 1.4 TDi 70pk Reference (2008)

Seat Cordoba 1.4 TDi 70pk Reference (2008)

UitvoeringCordoba 1.4 TDi 70pk Reference
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

We waren op zoek naar een zuinige, niet te dure auto met een ruime koffer. Automatisch kom je dan uit bij de Dacia Logan, maar toen bleek dat de Seat Cordoba niet veel duurder was kozen we toch voor deze. Aangezien ik de lokale Seat dealer reeds jaren ken, en ook weet dat de dienst naverkoop degelijk is, was de keuze gauw gemaakt.
De auto heeft een eerder somber interieur, weinig frivoliteit, waarbij veel zwarte en grijze plastieksoorten gebruik worden. Maar alles ziet er wel degelijk uit en vooral overzichtelijk, de tellers zijn goed afleesbaar. De auto is ruim genoeg voor twee volwassenen en twee kinderen, maar voor twee grote volwassenen is de achterbank eerder klein. De kofferruimte is dan weer vrij groot (485 liter, waarmee de koffer op papier ruimer is dan van bijv. een Volvo S40 of BMW 3reeks). De laadopening is daarentegen niet erg groot wat eigen is aan het type koetswerk. (Grote spullen kan je dan ook beter vervoeren in een 5deurs of break dan in een 4deurs model).
Het rijden gebeurt aangenaam, deze dieselmotor is zeker niet de krachtigste, maar doordat hij reeds vanaf 1600 toeren beschikt over zijn maximum koppel, kan je vrij snel opschakelen, de auto in lage toeren houden en toch vlot meekomen met het dagelijks verkeer, wat zeker positief is voor het verbruik (schommelt bij mij tussen 1:17 en 1:18). De motor is vrij bescheiden, welliswaar ruim voldoende voor ons gebruik, maar zeker geen sportieve auto. De auto komt vlot mee op de autosnelweg, maar voorbij 120-130km/u begint het toerental wat hoog op te lopen met het daarmee gepaard gaand motorgeluid. Parkeren moet met deze auto gebeuren door middel van de spiegels, de koffer is immers zo hoog dat de koets moeilijk te overzien is. Eens je gewoon bent om de auto te parkeren met behulp van de spiegels is dit ook geen probleem (parkeer hem dagelijks in de stad).
Kortom na 2 jaar nog steeds erg tevreden, doet precies waarvoor we hem gekocht hebben.

middenste onderdeeltje van het ventilatierooster aan de vooruit klikte niet helemaal juist vast. Bij het eerste bezoek aan de dealer laten nakijken en probleem is opgelost.
Voor het overige weinig problemen vastgesteld, de wagen krijgt zijn jaarlijks onderhoud en daar buiten enkel een lampje in het remlicht moeten vervangen, de wagen is na 2 jaar zowel uiterlijk als in het gebruik nog als nieuw.

3,8

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens