Seat Cordoba 1.4 16V 85pk Trendstyle (2008)
Uitvoering | Cordoba 1.4 16V 85pk Trendstyle |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Vandaag bovenstaande auto gekocht. Dit geheel via internet bij Zeeuw & van Engen Autotrada in Rotterdam. Kijk bij Dealer review voor de dealer.
Deze auto was een speciale aanbieding en alleen in de kleur Zenitgrijs metliclak(tja het is maar een naam). Heb er een Sony autoradio in laten zetten en voor de rest zoals hij aangeboden werd. Standaard is deze auto voorzien van Airco, cruise control en licht metalen velgen.
We begonnen met rijden en ik kan niet anders zeggen dat het vanaf de eerste seconde prima bevalt. Stoelen zitten prima en zijn zeker voor de bestuurder goed verstelbaar. Het stuur is ook naar alle kanten verstelbaar dus en prima zit kan je zo instellen. Het instrumenten paneel is overzichtelijke en duidelijk. De auto heeft geen uitgebreide computer zodat je kunt zien hoeveel je bv verbruikt, maar dit mis ik niet. Heb naast deze auto ook een lease auto die dit wel heeft, maar gebruik dit zelden tot nooit. Bekerhouder zit ook op een prima plaats.
Cruise control werkt lekker, zoals je mag verwachten en is voorzien van alles wat je wilt. Sneller en langzamer rijden, na remmen weer terug naar de ingestelde snelheid etc. Koppeling indrukken of remmen en de cruise control is eraf.
Rij eigenschappen, tja na de eerste 230 km is er niets op aan te merken. Weinig windgeruis, motor lawaai is normaal tot weinig. Ja je hoort de motor bij 120km/h maar bij langzaam rijden moet toch alweer wat beter luisteren. De auto ligt prima op de weg, bochten gaat ook lekker, niet wringen etc. Het sturen gaat heel licht en bij hoge snelheid iets zwaarder maar dat is prima. Optrekken gaat goed en ja het is een 1.4 motor dus je moet niet verwachten binnen 8 seconden op 100km/h te zitten. Doortrekken in de 5 kan nog wel eens resulteren dat ik terugschakel naar de 4 maar dan gaat hij ook prima.
Alles werkt (mag natuurlijk ook wel net nieuw) en ben zeer tevreden.
Later als ik meer km heb gereden zal ik deze review aanvullen.
Geen enkele.