Renault Mégane C-C 2.0 16V T 165 Tech Line (2006)

Renault Mégane Coupé-Cabriolet
Renault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane Coupé-CabrioletRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieurRenault Mégane - interieur

UitvoeringMégane C-C 2.0 16V T 165 Tech Line
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006

Wij rijden nu alweer 2 jaar in onze Megane CC. Tot op de dag van vandaag hebben we er absoluut geen spijt van gehad. De keuze is bewust en weloverwogen op deze cabrio gevallen. We hadden na een grondige zoektocht met veel proefrijden en vergelijken van de specs, een shortlist gemaakt van geschikte cabrios. Daar stond de Renault op eenzame hoogte en wel om een aantal redenen: Ik ben 2.02 meter en dan zit je niet altijd op je gemak in een Cabrio. Bij de orientatie welke cabrio het moest worden heb ik in veel modellen gezeten waar ik tegen de raamstijl aankeek of zelfs er over heen!! Bij de Renault Megane CC met mijn lengte dus aboluut niet!! Mijn lange benen verdwijnen ver onder de stuurkolom, ik rijd met bijna gestrekte armen en de stoelen zitten uitstekend. Met het mooie glazendak heb ik ook nog eens meer dan voldoende hoofdruimte over. Het is ook nog eens een uiterst complete auto met een prima navigatiesysteem. Dat verdwijnt mooi in het dashboard dus valt er weinig te stelen als je hem ergens open laat staan. Alle bedieningsknoppen zitten op een goede plek binnen handbereik. De meeste van die knoppen zitten trouwens in, op of om het stuur, zodat je die nauwelijks hoeft los te laten. De stoelen, zoals reeds gezegd , zitten uitstekend met een goede zijwaartse ondersteuning. De 6 versnellingsbak schakelt kort en soepel. De 2 liter Turbo doet ieder keer weer waarvoor hij is bedoeld. Het is een vlotte, snelle, geruisloze motor. Op de Autobahn tikt hij vlot de 230-235 aan. Helaas zit het dak er dan wel op. Als de zon schijnt gaat bij ons altijd het dak eraf. Dat gebeurt al bij zo een graad of 5-6, stoelverwarming aan, windvanger omhoog en de kachel een graadje hoger zeten. In een kleine 22 seconden veranderd de mooie coupe in een even mooie cabrio. Open wil de body (begrijpelijk) wat torderen, maar dat is cabrio eigen. Verbruik van de auto is prima. Met mijn vlotte rijsijl haalt hij makkelijk de 1 : 12. Rijden met gesloten dak levert een aanzienlijke kofferruimte op. Al met al is deze auto een bewuste keuze waar wij veel plezier en gemak van hebben. Prima wegligging, sportieve uitstraling, prima prestaties en veel comfort.

Tot nu toe zijn er weinig schokkende problemen met deze auto geweest. De banden zijn na 60.000 km voor de eerste keer vervangen.Ook bleek afgelopen week de accu plotseling overleden te zijn. Geen echt probleem aan de auto zelf dus. Af en toe komt er een beetje regen water aan de bestuurderszijde naar binnen bij het dakruber. Alleen als hij stil heeft gestaan en nooit tijdens het rijden.

PRIVATE LEASE Renault Mégane