Renault Mégane 1.9 dCi 120 Privilège Luxe (2004)
Uitvoering | Mégane 1.9 dCi 120 Privilège Luxe |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Met een beetje geluk kon ik deze Megane overnemen van een collega. Het is een zwarte 3deurs 1.9 dCi Privile Luxe. Als extra’s nog een upgrade naar de Cabasse radio/cd wisselaar en 17’ LM velgen. De LM velgen maken het plaatje mooi af.
De auto rijdt heerlijk. Hij rijdt stil en de 1.9 dCi trekt erg goed. De 6 versnellingen zijn prettig, alhoewel de 6e versnelling pas op hogere snelheden goed tot zijn recht komt (boven de 120 dus).
De Cabasse CD wisselaar met 4x40 watt klinkt goed. Er is wel een nadeel: de tuner module zit achterin de kofferbak waardoor het aansluiten van een bluetooth carkit (met ISO connectoren) een beetje lastig maakt: de carkit moet je dus achterin de auto aansluiten (om gebruik te kunnen maken van de ISO connectoren, en om gebruik te maken van de mute functie). Je moet dan dus de kabels van de microfoon en bedieningsmodule van de carkit door je hele auto naar voren halen. Dat is simpelweg onhandig. Jammer dus dat de tuner daar zit en niet gewoon in het dashboard.
Verder heb ik geen problemen met de auto gehad. Alles werkt goed, er zijn rammels te horen en zelfs de handsfree functie werkt goed (met mijn Laguna gaf dit soms problemen).
Kortom: een ideale, zeer comfortabele auto!
Geen.