Renault Mégane 1.6 16V Expression (2001)

Renault Mégane 1.6 16V Expression (2001)

UitvoeringMégane 1.6 16V Expression
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2005

Net als mijn vorige Renaults rijdt deze Mégane erg comfortabel. De stoelen zitten lekker en de vering is zacht, zodat ook lange afstanden met plezier afgelegd kunnen worden. De 1.6-16V-motor zorgt voor goede prestaties; de auto trekt snel op en even inhalen op de snelweg is eveneens geen probleem. Het schakelen gaat erg soepel en precies. Het koppelingspedaal is wel wat zwaar, sowieso zwaarder dan die van mijn vorige Mégane (bouwjaar 1999). Als je de koppeling snel laat opkomen, hoor je even een geluid alsof er iets aanloopt. Meerdere Renault-dealers hebben aangegeven dat dit geluid afkomstig is van het koppelingshuis en dat het een onschuldige ’Mégane-kwaal’ is, waar niets aan te doen is. De auto stuurt licht en direct. De wegligging is fantastisch! Het zicht rondom de auto is optimaal.

Het dashboard vind ik mooi vormgegeven, overzichtelijk en praktisch. De auto is o.a. voorzien van elektrisch bedienbare ramen en zijspiegels, airconditioning, boordcomputer en een buitentemperatuurmeter; wat mij betreft handige en fijne extraatjes.

Er is zowel voor- als achterin genoeg been- en hoofdruimte. Het is twee keer voorgekomen dat een passagier zijn hoofd gestoten heeft bij het instappen achterin. Het is mij onduidelijk of dat aan de betreffende personen ligt of aan de constructie van de auto...

De bekleding van de stoelen en achterbank is van erg mooi materiaal gemaakt.

Ik heb alleen nog maar in de winter van 2005-2006 met deze auto gereden en het verbruik is tot nu toe gemiddeld 1:14.

Kortom: zeer fijne auto om mee te rijden!!!

Sinds de aflevering (ruim vier maanden geleden) hebben de volgende problemen zich voorgedaan:
- Richtingaanwijzer springt niet automatisch terug. Schakelaar geheel vervangen.
- Krakende autospeakers. Radio en speakers waren niet goed overgebouwd; is alsnog hersteld.
- Ontbrekend afwerkingsdopje in het plafond. Is alsnog geplaatst.
- Versnellingspook gaat niet goed in de eerste versnelling. Is verholpen (versnellingsbak gesmeerd).
- Dashboardkastje gaat moeilijk open. Plakkend rubbertje verwijderd.
- Drie draden van de achterruitverwarming defect. Is gerepareerd.
- Oliegeur in de auto zodra de motor warm is. Dit lijkt na acht bezoekjes aan de dealer eindelijk opgelost te zijn: lekke slang van stuurbekrachtigingsolie. Slang is vervangen.
- Lekkage van koelvloeistof. Is gerepareerd.
- Bonkend geluid bij drempels etc. Schokbreker vervangen.
- B-stijl los waardoor de gordel niet goed terugrolt. Is gerepareerd.

Voor bovengenoemde punten is de auto in vier maanden tijd acht keer weggeweest voor reparatie. De dealer heeft verschillende keren een aantal verkeerde diagnoses gesteld en een aantal reparaties niet goed uitgevoerd. Maar uiteindelijk lijkt alles wel in orde te zijn. Alles is overigens kostenloos verholpen i.v.m. garantie.

9,5

PRIVATE LEASE Renault Mégane