Renault Mégane 1.6 16V Dynamique Comfort (2004)
| Uitvoering | Mégane 1.6 16V Dynamique Comfort |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een aantal jaren verschillende Clio’s gereden te hebben heb ik in 2004 de overstap naar iets met meer comfort genomen.Sinds de aanschaf bevalt de megane goed,hij is zeker heel luxe en comfortabel.Wat minder goed bevalt is het gebrek aan kracht in de 1.6 motor,de volgende auto word zeker iets met meer vermogen.Ik heb er van de zomer ook een caravan mee getrokken,dat gaat op zich wel maar je houd ook niets over,niet aan te raden dus.De wegligging is een stuk minder dan m’n vorige auto’s:het is niet bepaalt een bochtenridder.De auto is ook voorzien van een fabrieks-navigatie wat ik iedereen kan af raden;het duurt heel lang voordat hij bepaalt heeft waar ik me bevind, en soms geeft hij aan dat ik ’off-road’ ben,terwijl ik gewoon op de rijksweg rij. Kortom de aftermarket bied m.i. betere systemen voor het geld.
Ondanks de slechte reputatie, is mijn auto wel heel bedrijfszeker. Een keer besloot het rechterraam plots naar beneden te vallen en kwam dus niet meer omhoog,niet leuk met al die regen. Garage heeft het uiteraard onder garantie verholpen. Achterruitenwisser weigerde een keer dienst,zekering eruit en erin en hij doet het weer. Verder kan ik niets bedenken dan twee keer een koplampje vervangen,laten doen door de garage, is niet zelf te doen.