Renault Laguna RXE 1.9 dTi (2000)
Uitvoering | Laguna RXE 1.9 dTi |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
Een nieuwe baan kwam met de prettige omstandigheid dat ik een lease-auto mocht uitzoeken. Aangezien de Renault Laguna altijd al favoriet was, was de keus snel gemaakt. Gezien het aantal kilometers per jaar een diesel. Ik heb nog even getwijfeld of ik wel zou kiezen voor de optie climate control, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad dat ik deze optie wel genomen heb. De motor is voldoende sterk, geen strepentrekker bij het stoplicht, maar je hoeft je niet te schamen. De auto is niet heel stil, maar niet storend. Al met al heb 4 jaar lang met heel veel plezier in deze auto gereden. Sinds begin september van dit jaar is de Renault ingeruild voor een Volvo V70.
De eerste 3,5 jaar heb ik nagenoeg probleemloos gereden. Het laatste half jaar ontstonden wat kleinere probleempjes:
- verwarming rechterbuitenspiegel defect;
- verlichting kofferruimte defect (niet het lampje)
- sluiting kofferruimte gaf speling;
- groot probleem: onder het rijden is de distributieriem gebroken. Altijd prettig met 120km/u in de linkerbaan op de A4. Bij mijn weten is de distributieriem tijdig vervangen.
Aangezien het een lease-auto betrof, heeft de auto steeds tijdig onderhoud gehad. Bovenstaande kleine defecten werden niet meer gerepareerd gezien het feit dat de lease bijna vol was.