Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Tech Line (2004)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Tech Line |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Eerste ervaring na 20dkm
Aarzelend kochten we de Laguna. Sommige slechte recensies, maar ook wel goede, samen met het feit dat algemeen bekend stond dat de Laguna met name in de begin jaren (met het nieuwe model) va. 2001 slecht was, toch maar de stap gewaagd. Flinke hap geld voor een auto, maar toch van 34000 naar 10000 in 4 jaar, leek een goede koop. Dat die auto's zo snel minder waard worden... Maar goed, twas dan wel een ex-lease bak, wat aan de ene kant doet vermoeden dat er niet te zuinig mee is gereden, aan de andere kant wel netjes zijn beurtjes heeft gehad. Kwilde voor de maximale Renault garantie (2 jaar) gaan, maar dit bleek beperkt te worden op 40000dkm. Dan maar 1 jaar. Complimenten ook trouwens voor de renault garage (Renault Mafait, Weesp) die hem netjes heeft afgeleverd, distributieriem (ondanks nog niet nodig) heeft vervangen. (bij aflevering)
Goed, de ervaringen zijn heel goed eigenlijk. Wat hele kleine dingetjes gehad zoals een hinderlijk geluidje in de kofferbak en in dashboard, maar heel goed opgelost (kwestie van slot stellen/smeren, en kabeletjes achter dashboard vast zetten)
Verder starten, lopen en heerlijk rijden. Nooit electronische problemen gehad (misschien de 2e hands winterbanden waarbij 1 sensor defect was?)
De eerste 20.000 zitten erop, als de volgende net zo verlopen, koop ik hierna weer een laguna....
bijna 30.000 km verder...
En nog steeds tevreden.
Onlangs weer een APK gehad. Één aandachtspuntje meegekregen: Achterasrubbers vervangen. Hoefde nu nog niet, dus doen we wel volgend jaar. Verder is de auto opvallend zonder storing ondanks de vele electronica. Ooh toen ik mijn winterbanden eronder zetten gaven ze de verkeerde bandendruk aan. Na een reset tijdens de APK was dat verholpen. De auto loopt soepel, start goed en alles blijft voorlopig heel en voelt nog steeds solide. Een volgende auto wordt waarschijnlijk wel benzine, maar misschien ook wel weer een Laguna. Het bevalt ons erg goed.
Nog steeds tevreden...
Nu 156.000 op de teller en nog steeds dik tevreden. De achterasrubbers en beide stuurstangkogels zijn vervangen laatst. Nu ook de achterremblokken. Ik denk voor het eerst. Blijkbaar zijn bovengenoemde onderdelen wat aan slijtage gevoeliger. Maar als deze nog een keer 150dkm meegaan klaag ik niet. Wel onlangs niet langs de renault dealer geweest maar bij de kwik-fit voor reguliere onderhoudt. De xenon-lamp a 136 euro!!! was minder prettig. Goed een lange levensduur, maar nadruk toch echt op duur!
Eind van het verhaal is dat ik na de 76000 km die we er mee gereden hebben nog steeds dik tevreden zijn. We rijden dus gewoon weer lekker door...
Robert
90.000km verder....
En nog steeds dik tevreden. Net terug van een vakantie uit Z-Duitsland, maar rijden als een trein. Geen storingen en super lopend.
Laatst APK'tje laten doen voor 38 eurootjes incl. Wintercheck bij de renault Dealer. Gewoon weer een jaartje verder rijden.
De XENON lamp rechts deed het een paar maanden ineens weer niet. Ik zou nog makkelijk garantie hebben op de lamp, dus ik terug. Nu bleek de starter niet zo lekker meer te zijn. Ik begon nu overigens wel twijfels te krijgen over mijn eerste xenon uitval waarbij de lamp is gewisseld (voor 169 euro!!)
Goed al met al nieuwe starter gekocht voor 200 euro, paar dagen erna doet de lamp het weer. Inmiddels zijn we maanden verder en is de lamp verder niet meer uitgevallen. Mocht de lamp alsnog een keer uitvallen laat ik de starter vernieuwen.
Al met al nog dik tevreden, auto is tot nu toe nog steeds hardstikke betrouwbaar
Nog steeds tevreden, wel wat duurdere reparaties a
Na 5 jaar zat de distributie eraan te komen. Dure reparatie, maar ook bleek er een afdichtingsrubber van de bak naar de aandrijving lek te zijn. Vanwege de relatief lage kosten van distributieriem vervangen bij de renaultdealer, daar langs geweest. Door die andere reparaties werd het toch een dure rekening (distributie, pomp en achterveer en rubber)
1600 euro was dus ff slikken, had achteraf het e.e.a. niet bij de renault dealer moeten laten doen.
Paar weken later begon een achterlager herrie te maken. Helaas niet alleen een nieuwe lager maar kon alleen met remschijf.
Paar weken later begon de andere lager ook.
Sinds het vervangen van de distributie, wel of geen toeval, lekt de olie wat olie (minder dan 1 ltr per 1000km) de goedkope olie van de Lidl werkt goed, maar een fijne oplossing is het niet. Het oliewaarschuwingssysteem werkt overigens wel weer heel goed. Ik kan elke keer als ik ga rijden digitaal even de huidige oliestand bekijken....
Ik moet de lekkage nog een keer later verhelpen. Auto rijdt verder nog heel goed
Robert

Renault Laguna 1.6-16V Authentique Airco, Cruise control, Trekhaak
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 1.8-16V Dynamique