Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Expression (2001)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Expression |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Auto is gekocht bij een merkloze dealer. Auto beviel prima. Ik was een Opel/VW/Skoda rijder maar het Franse comfort beviel prima. Na 6 maanden voor een beurt gebracht naar een Renault Dealer. Er bleek voor enkele honderden euro's aan reparatie noodzakelijk. Zes maanden later is de auto op hol geslagen op de snelweg. De turbo bleek olie aan te zuigen. Resultaat was een volledig motorblok dat vervangen diende te worden.
Ik heb toen even gezocht op internet en het blijkt een bekend probleem van Laguna's van het bouwjaar 2001-2002. Bij auto's met minder dan 150000 is de turbo gratis vervangen. Mijn dealer heeft mij hier niet op gewezen bij de eerste beurt. De dealer en Renault Nederland waren echter niet bereid om in de kosten tegemoet te komen. Bij een auto met 170000 km is dit normale slijtage.
Resultaat was een razensnelle afschrijving van 10000 euro in 11 maanden.
Grootste probleem was een kapotte turbo met als gevolg een kapot motorblok.

Renault Laguna 1.8-16V Dynamique Automaat NAP, Airco, Cruise control
- 2004

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V Privilège airco automaat apk 25-04-2026 inruil mogelijk nap
- 2005

Renault Laguna Grand Tour 2.0-16V T Privilège Automaat | Navi | Xenon | Autom. Airco | Cruise Control | LMV | PDC | Half Leer | APK tot 01-04-2026!
- 2005