Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2003)

Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2003)

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

Na 3 jaar in de Scenic te hebben gereden en met een km-stand van 263000 werd de drang een andere auto aan te schaffen steeds groter. Ik rijdt ongeveer zo’n 25000 a 30000 km/jaar dus moest het een diesel worden en het liefst eentje met een relatief lagen km-stand.
De ’keukenstoel-zit’ in de Scenic is leuk voor de wat kortere afstanden, echter bij lange afstanden absoluut niet comfortabel. (was wel een erg praktische auto!!)
De eerste keus was de VW passat, reed geweldig, maar had een typische badkuip gevoel wat mijn vrouw verschrikkelijk vond. Tweede keus was de Mondeo en derde keus was de Laguna Grand Tour. De Mondeo viel af omdat ik het model eenvoudigweg niet erg mooi vind, maar dat is smaak! Het werd dus de Laguna.

Heb hem nu 4 dagen in mijn bezit!! Als ik had geweten hoe fijn en comfortabel deze auto rijd , dan had ik deze keus 3 jaar geleden al gemaakt. Wat een fantastisch auto is dit.
Het is een 1.9 dCi Grand Tour Dynamique uit 2003 met km-stanf 125000. Er zit werkelijkwaar alles op en aan zoals, Xenon, Gescheiden ECC, 2xstoelverwarming, half-lederen bekleding, afneembare trekhaak, navigatie, parkeersensoren, regensensor, 6 CD-wisselaar, bagage net, verwarmde spiegels, cruise control, 6-versnellingsbak, roofrails, etc, etc. Wat een luxe!!

En dan de rijeigenschappen. Formidabel gewoon met die 120 pk en redelijk koppel. Er liggen 17’ wielen met 225 Michelin banden onder wat een erg zeker en stabiel gevoel geeft. De wegligging is ook prima. Tevens zit er een 6-bak onder wat resulteerd in een toerental van n=3000 bij een snelheid van 170km/h!!!!!

Wat een feest, nu maar hopen dat het allemaal heel blijft?!?!?

Binnenkort sleuren met de hut en dan kijken hoe hij het dan doet!

geen

7,5