Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)

Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique (2002)

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Dynamique
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Auto bevalt zeer goed, sterke stille motor, voor mij perfecte stoelen, goede wegligging en een laag verbruik.
Bij lange ritten (bijv 1000km) kom je ontspannen aan op je bestemming, de standaard xenon verlichting maakt het rijden in het donker voor de ogen zowieso minder inspannend.
In deze auto rijden veelal ook mijn vrouw en kinderen, een veilige auto was dus absoluut hoofdzaak, ik heb daar bij de Laguna wel vertrouwen in dat dat goed voor elkaar is.
De auto maakt in ieder geval een degelijke indruk, geen rammeltjes of iets van dien aard, niets!
Minpuntje is dat de originele continental banden (225R17) veel te snel slijten (vooral achter) en vervangen is bij deze bandenmaten een dure grap, ben nu overgestapt op een ander merk banden en die houden zich een stuk beter.
Het enige wat mij irriteert is dat de kunstof afdekkap op de motor los ligt en dat je die bij stationairloop buiten (niet in) de auto hoort rammelen, dit geeft een slordige indruk.

Update 28-12-2005: Eigenlijk niets negatiefs te melden, heb echter een tijdje terug een band helemaal aan flarden gereden (met dank aan de gemeente gilze en rijen voor het goede ondehoud aan de wegen hier), ik moest uitwijken voor tegmoetkomend verkeer, en aangezien de betreffende weg vrij smal is moet je een stukje in de berm, en daar was een groot stuk asfalt afgebroken, waardoor een scherpe punt hiervan in de band stak, leuk zoiets, het bandenspanningscontrolesysteem sloeg overigens ogenbikkelijk alarm.

Update 22-6-2006 Vrijloopkoppeling van de dynamo defect, voor EUR 44,00 een nieuwe koppeling gemonteerd en probleem is weer opgelost, nu is gelijk die irrtante rammel weg, ik dacht eerst dat het aan die kunsstof kap lag, maar de koppeling was blijkbaar al langer defect.
Je kunt trouwens gemakkelijker bij de turbo om te sleutelen dan bij de dynamo, vooral die multiriem terugleggen is geen grap...

Update 31-8-2006 Tijdens de vakantie viel telkens het vermogen weg, (motor ging in noodloop) dus in frankrijk op plaats van bestemming een renault dealer bezocht, de turbodruksensor bleek defect, deze renault dealer (in les Pieux normandie) heeft dit direct (geen wachttijd, er werd direct aan begonnen) en bovendien gratis hersteld. Opmerkelijk voor een auto van meer dan 4 jaar oud en 145000km op de teller....
Verder geen negatieve dingen te melden.

Update 11-1-2007
Geen problemen te melden, enkele weken geleden winterwielen erop gezet, minpuntje is wel dat het bandenspanningscontrolesysteem de ventielzenders niet meer ziet en elke keer melding van blijft maken.
Een kennis van me heeft nu na een keer in mijn laguna gereden te hebben zijn VW bora TDI ingeruild en ook een laguna2GT gekocht, in dezelfde uitvoering ook nog, de rijeigenschappen/comfort/stille motor hebben blijkbaar veel indruk gemaakt, en nee, ik heb hem er echt niet naartoe gepraat, ik was zelfs verrast toen hij vertelde een laguna gekocht te hebben, nu maar hopen dat hij er ook een beetje geluk mee heeft, maar dat zal wel, die is van een recenter bouwjaar.

Update 20-3-2007
Jawel, van de allereerste sleutelkaarten heeft de laatste het begeven, toch maar 2 nieuwe kaarten besteld en ingelezen, kaart nog opengemaakt maar was niet meer te herstellen, deze week gaan de winterwielen er weer onderuit.
Rijdt trouwens nog steeds uitstekend, en de beruchte rammels blijven nog steeds weg, ik denk ook niet dat die gezien de gereden kilometers nu nog gaan komen.

Update 23-4-2007
Richtingaanwijzerhandle gaat niet altijd meer automatisch terug na insturen, een kleinigheidje, ik zal als ik tijd heb eens kijken wat ermee is.
Verder geen problemen, pas nog mee naar tjechie geweest, en nee, geen ANWB of ADAC nodig gehad....
Een tijdje terug trouwens een toyota corolla gesleept met de laguna, had ik eigenlijk een foto van moeten maken haha!

Update 1-12-2007
Nog steeds blijven problemen uit, zelfs nog geen rammels....
Inmiddels deze laguna ingeruild voor een laguna3 estate (dynamique dCi175) deze wordt waarschijnlijk in februari geleverd, ik moet zeggen dat ik altijd met plezier in deze auto gereden heb, en kan eigenlijk niet zeggen dat de kwaliteit onder de maat was (in tegenstelling tot wat je hier en daar leest/hoort).
Zodra de laguna3 er is komt hier uiteraard ook een review van!

Verlichting aircodisplay defect (garantie)
Turbo en intercooler defect
Vrijloopkoppeling dynamo defect.
Turbodruksensor defect (gratis hersteld door renault dealer op vakantieadres)
Sleutelkaart vervangen.
Richtingaanwijzerhandle gaat niet altijd meer automatisch terug.