Renault Laguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique (2002)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.8 16V Dynamique |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Opzoek naar een comfortabele familie-auto voor de lange afstanden kwamen wij uit bij de Grand Tour!
Een verademing na twee jaar rijden in een SUV. De prijs van de Laguna en de ´extra´s´ die je er standaard bij krijgt is formidabel: van cruise control tot een gescheiden airco-systeem, alles zit erop en d´r aan. Een absolute aanrader is het (panorama)schuifdak!
Het is een ideale reisauto: voortreffelijke weglegging, gemakkelijke bediening (o.a. op het stuur), ruim voldoende bagage ruimte, redelijk zuinig en een goede zitpositie. En met de Dynamic-uitvoering ziet het geheel er nog sportief uit ook.
Na veelvuldig de Duitse autobaan beproeft te hebben moet ik constateren, dat de auto hier niet onder doet voor de BMW´s, Audi´s of Volvo´s: niet qua snelheid en niet qua comfort. Na deze ´ritjes´ van 1600 km op een dag kom ik redelijk uitgerust op mijn bestemming. Dat was bij de SUV wel anders!
Waar hij misschien een steekje laat vallen is de snelheid bij het optrekken of de tussen sprintjes. Maar van de 1.8 mag je dat ook niet verwachten. Eenmaal op toeren is-ie niet te houden: of je nou 100 of 200 km/uur rijdt, hij geeft je een veilig en comfortabel gevoel.
Ruimte achterin is ruim voldoende, zeker voor kinderen. Voor lange mensen echter niet aan te bevelen bij lange ritten.
Kortom een fijne comfortabele auto die ook nog eens zeer veilig is.
Schakelaar van linkervoorraam functioneerde niet naar behoren (2x).