Renault Laguna Grand Tour 1.6 16V Expression (2001)
Uitvoering | Laguna Grand Tour 1.6 16V Expression |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Het rijden met de auto is mij slecht bevallen. Hij reed niet goed rechtuit en trok naar rechts wat pas na geruime tijd is opgelost. De besturing is soms vaag. Ook ben ik zeer ontevreden over de z.g. kaart waarmee je de auto moet starten. Geef mij maar een sleutel die je gewoon aan je sleutelbos doet. Steeds moet je eraan denken dat je en de (huis)sleutels en deze autokaart mee moet nemen en dus vergeet je soms je huissleutels!!
De reserve kaart is moeilijk in de portemonnee o.d. mee te nemen. De mijne ging stuk! Een nieuwe kaart kost ca. 220,= Euro volgens opgave garage. M.i. veel te duur, hiervoor koop je b.v. tegenwoordig al twee DVD spelers!!
Ik heb deze auto gekocht toen deze een half jaar oud was met 2 jaar garantie. De aflevering was al slordig, er waren een paar kleine mankementen o.a. met de binnenverlichting. Zeer snel bemerkte ik dat de auto naar rechts trok. De garage heeft de auto 2x uitgelijnd, wielen uitgeballenceerd etc. Toch bleef hij naar rechts trekken. Volgens de garage was er niets aan de hand, als de weg een beetje schuin lag was dat nomaal!! Garantie had ik kennelijk niet meer want het werd mij ook nog in rekening gebracht. Hoewel ik daar steeds over belde werd mij nog 3x en rekening gestuurd, totdat deze eindelijk werd geannuleerd. Na ruim 1,5 jaar jaar merkte ik dat een voorband schuin afsleet. Dat was een duidelijk bewijs dat er toch iets mis was. Met dit bewijs ben naar de garage terug gegaan; er is toen wel goed naar dit euvel gekeken. De auto is 3 dagen in de garage geweest. Het probleem was toen opgelost, na een paar km rijden met de auto merkte ik dat hij nu goed rechtuit spoorde. Ruim 1,5 jaar ontevreeden een Renault rijden is geen beste reclame! Met deze auto heb ik nog veel problemen gehad. Hij is o.a. door de fabriek teruggeroepen naar de garage wegens problemen met het benzine inspuit systeem. Ook de airco en de boardcomputer raakte kapot etc.
De kaart om de auto te starten is erg onhandig zoals ik hierboven al aangaf. Een nieuwe kaart, als deze kapot is, is m.i. veel te duur t.w. volgens opgave garage 220,= Euro.
- Betrouwbaarheid1
- Prestaties3
- Comfort4
- Kosten3
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Uitgelicht aanbod

Renault Laguna 2.2 dCi (2003) - 562.617 km - Klokje Rond

Renault Laguna 1.8 16V Expression (2001) - Klokje rond

Renault Laguna Grand Tour 2.0 Turbo 16V Dynamique (2004)

Renault Laguna Grand Tour 2.2 dCi Privilège (2003)

Renault Laguna Grand Tour 1.9 dCi 120pk Expression (2001)