Renault Laguna Grand Tour 1.6 16V Expression (2001)

autoreview

Renault Laguna Grand Tour
Renault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna Grand TourRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieurRenault Laguna - interieur

Signalement

UitvoeringLaguna Grand Tour 1.6 16V Expression
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

De Laguna is een hele mooie, comfortabele auto met een zeer complete uitrusting. De 1.6 motor is natuurlijk niet erg krachtig maar op zich voldoende om vlot met het nederlandse verkeer mee te komen. Jammer is dat de trekkracht pas bij hoge toeren beschikbaar komt. Veel terugschakelen dus. Het grote nadeel van de auto is de gigantische hoeveelheid storingen aan met name electronica en motor. Vanwege de positieve eigenschappen zou ik de lLguna zo weer als volgende auto kiezen. Gezien alle ellende die er mee geweest is kan ik echter niet wachten tot hij uit de lease gaat en wordt de volgende alles behalve een Renault. Hij moet volgens het boekje om de 30000 Km naar de garage voor een beurt. Tot nu toe heeft hij er gemiddeld iedere 4000Km gestaan. En dan de merkdealer. Tja, daar beleef je ook wat mee. De mooiste stunt: Direct na de 120.000 beurt bleken de achterremmen metaal op metaal, hadden ze niet gezien. Gereedschap om ze alsnog te wisselen konden ze niet vinden en heb ik ze maar geleend.
Of is het feit dat er na een eerdere beurt een compleet luchtfilterhuis ontbrak nog mooier? Oordeel zelf. En dit is nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg. Overigens is dit al de tweede dealer omdat de eerste het nog bonter wist te maken. Geen geluk dus.

PROBLEMEN

Er zijn eigenlijk met alle electronica in de auto wel problemen geweest. Een greep uit de tientallen garagebezoeken.

-Motormanagement. Vanaf dag 1 slaat de motor met grote regelmaat af op kruisingen en in snelwegbochten. Van alles is geprobeerd, nieuwe software, gaslkleppen enz enz. Soms is het een tijdje ok, maar het komt altijd terug. Ook een terugroepaktie hielp niet. Erg lastig en gevaarlijk omdat ook stuur- en rembekrachtiging er direct mee ophoudt.
-Bandenspanningscontrolesysteem. Een lange lijst valse alarmen of weggevallen sensoren. Inmiddels opgelost.
-Keycards. Inmiddels de derde.
-Lampjes op het dashboard geven de meest onzinnige storingen aan. Op een gegeven moment is er een nieuw dashboard ingezet. Nu ok
-Speling op de stoel. Nieuwe geleiders losten ook dit weer op.
-Defecte richtingaanwijzerschakelaar. Ook vervangen
-Defecte ontgrendeling achterruit en klep, de derde set schakelaars zit erin.
-Defecte deurschakelaars. Zijn vervangen.
-Verkleurde bekleding op alle deuren en versleten bekleding op de middenarmsteun. Dit al na een paar maanden. Binnen een jaar drie sets, nu ok.
-Defecte climat control. Bij temperaturen rond het vriespunt wordt het niet meer warm. De auto is hier de laatste tijd drie keer voor weggeweest maar de dealer kan het niet vinden.
-Slechte radio ontvangst. Niet op te lossen.
-Loskomend hitteschild van de uitlaat. Is al twee keer vastgezet.
-Defecte raambediening. Vervangen
-Defecte spiegelbediening. Vervangen
-Defecte boordcomputer. Is al meerdere keren gereset

2,3
 • Betrouwbaarheid
  1
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  1
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens