Renault Clio RT 1.4 (2000)

Renault Clio RT 1.4 (2000)

UitvoeringClio RT 1.4
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2006

Ervaringen

Voor mijn werk ben ik o.a. woonachtig in Engeland. Hiervoor moest ook een auto worden aangeschaft. Door goede ervaringen qua kosten en betrouwbaarheid met een Renault Clio 1.2 RL fase 1 die ik in Nederland reed gekozen voor hetzelfde merk, echter een nieuwer type.

Het betreft een 1.4 (8klepper) Sport uitvoering zomder airco. De auto is wel uitgerust met lichtmetalen 14" velgen en bumpers en spiegels zijn in carroserie kleur gespoten.

Het rijgedrag is veilig onderstuurd en frans comfortabel, voor zover dat kan met een kleine auto. Het motorvermogen van 80pk is meer dan voldoende voor mij.

Tot nu toe iets meer dan 50.000km gereden in 3 jaar en het enige wat positief opvalt is het brandstof verbruik. Namelijk 1ltr op 15,6km.

Voor de rest ben ik er niet beister positief over. Ik heb overigens maar 1 keer langs de weg gestaan (koppakking), maar het zijn meer de kleine dingen die irriteren. Zie problemen.

Problemen

Hieronder de kosten van problemen buiten het normale onderhoud.

• 115.000km: Uitlaat vanaf de katalysator. €165,-
• 125.000km: Schakelpook knop + ventilatie roostertje. €65,-
• 132.000km: Elektrisch raammechanische rechts. €110,-
• 136.000km: Katalysator. €145,-
• 141.000km: Koppakking. Kosten inclusief huurauto voor 2 dagen en gelijk een grote beurt €400,-
• 144.000km: Elektrisch raammechanische links. €110,-

Het is dus niet per definitie een onbetrouwbare auto, maar je hebt snel genoeg door waar Renault geprobeerd heeft om geld te besparen.

Kosten over de gerbuikers periode

In de afgelopen 50.000km zijn de kosten per kilometer inclusief onderhoud, verzekering, afschrijving en MRB €0,25.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Renault Clio