Renault Clio RT 1.2 (1998)

Renault Clio RT 1.2 (1998)

UitvoeringClio RT 1.2
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2005

Wij hebben deze auto van een particulier gekocht en dan geldt de gezegde ’garantie tot aan de deur’. Wellicht riskant bij de aankoop van een Renault maar niets is minder waar. Tot op heden hebben wij geen enkel probleem gehad met deze Clio.

Reden van aankoop was het vervangen van de auto van mijn vriendin. Tevens vonden wij de Clio een leuk uiterlijk hebben, veel leuker dan z’n voorgangers. Wij gebruiken de Clio voornamelijk als tweede auto, onze eerste auto is tevens een Renault, een Mégane Break 1.4 16V LPG-G3 uit 2000. De Clio beweegt zich voornamelijk voort in de stad, vandaar dan ook een lage jaarlijkse kilometrage.

Als bestuurder van de Clio zit ik redelijk riant, ik ben 1.85m. Voor de achterpassagiers is het op dat moment behelpen. Echter de kofferruimte valt wel weer mee. De voorstoelen bieden een goede zijdelingse steun.

Dat het geen reiswagen bij uitstek is valt ook te bemerken aan het motorvermogen. De 1.2 motor met 60 pk is geen sprinter en de topsnelheid houdt rond de 160 km/h op. Op de Nederlandse snelwegen is dat ruim voldoende. Dit vertaald zich wel weer in een positief brandstofverbruik. De geproduceerde decibels bij de maximaal toegestane autosnelweg snelheden zijn acceptabel.

De auto, die zijn oorsprong uit Duitsland kent, is buitengewoon luxe uitgevoerd. Zaken zoals ABS, 4 airbags, 5 hoofdsteunen, elektrische ramen, c.v. met afstandbediening, mistlampen en een audio installatie met stuurbediening zitten er standaard op. Een airco is daarbij wel een gemis, zeker als je het gewend bent.

Kortom hebben wij met deze auto geen miskoop gedaan en dat kunnen wij helaas niet van de eerdergenoemde Mégane zeggen. Ik zal van de Mégane ook een Review schrijven met daarin de problemen die wij tot nu toe zijn tegengekomen.

Tot op heden nog geen noemenswaardige problemen gehad. Alleen bij de laatste APK moest ik twee nieuwe banden laten monteren, maar dat is gewoon onderhoud.
Uit voorzorg wil ik op korte termijn de distributieriem laten vervangen, deze vertoont enkele slijtageplekken.

PRIVATE LEASE Renault Clio