Renault Clio RN 1.4 (1999)
| Uitvoering | Clio RN 1.4 |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2005 |
| KM-stand bij aanschaf | 75.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Deze auto is nieuw gekocht door mijn ouders en is in 2005 door mij overgenomen.
Renault heeft niet zo’n beste naam qua betrouwbaarheid, maar doordat ik wist dat deze al 6 jaar probleemloos in gebruik was heb ik het toch gedaan.
Zelf heb ik mijn ouders destijds op deze auto gewezen omdat de Max echt heel veel opties had die je nu nog vaak niet ziet in deze klasse.
De radiobediening in het stuur is handig, het dakraam doe ik niet zoveel mee en is eigenlijk alleen lastig vanwege het tikkende geluid (zie andere reviews van deze Clio’s). Daarnaast is het met wassen lastig omdat er veel water in het gootje blijft liggen.
De auto is voor mij pittig genoeg en het is geen probleem om een kar te trekken.
Van binnen is de auto klein en met vier (laat staan vijf) volwassenen is het gewoon crisis. De kofferbak houdt ook niet over. Bij het opklappen van de banken vallen de zittingen eruit omdat dit een heel knullig systeem is.
Het schakelen goed over het algemeen goed maar soms is het onmogelijk om hem in zijn 1 te krijgen. Dat is echt heel irritant.
Het verbruik vind ik netjes zo rond de 1:15,5 en 1:16
Als laatste wil ik wijzen op het kunststof spatbord wat een geweldige uitvinding is.
Voor een Renault bijzonder weinig. In de tijd voor mijn bezit piepten de remmen wel eens maar dat ging van zelf over.
Nu heb ik altijd bovengemiddeld veel pech met auto’s dus bij 84.000 km begonnen plots de remmen aan te lopen. Dit geeft een heel erg irritant geluid.
De remmen lopen bovendien ook aan als ik bijvoorbeeld koppel of het gas los laat.
De blokken zijn al vervangen (was nodig ook) maar het is nog steeds niet weg.
Ik rijd er nu al een poos mee rond maar merk er niks van in het rijgedrag.
Mijn universele garage kan het niet oplossen en zegt dat het geen probleem is.
Bij mijn volgende beurt ga ik toch naar de Renault garage. Die zullen ook wel vaker van deze klachten gehoord hebben.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Renault Clio

Ondanks spottende opmerkingen van broers bezorgde Renault Clio Rosanne bakken plezier

Deze Renault Clio zit in een gevaarlijke positie - Liefhebber gezocht

Renault 5 Turbo (1980) & Clio V6 Phase I (2000) - Reportage

Renault Clio Si 1.4 16V (2000)